Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/07/2012

Propietaris forestals, Diputació i Ajuntament sumen esforços per recuperar la zona cremada per l'incendi del 12 de juny

L'incendi va afectar els propietaris de 63 finques dels parcs del Foix i del Garraf    L'incendi va afectar els propietaris de 63 finques dels parcs del Foix i del Garraf

En una nova reunió de treball amb tècnics de la Diputació de Barcelona i dels Ajuntaments de VNG i Castellet, els propietaris afectats acorden sumar-se a la proposta de treball presentada per la Diputació

Amb l'assistència d'una cinquantena de persones, propietàries de les finques afectades pel recent incendi del mes de juny, dijous es va presentar la proposta tècnica de tractament de les zones afectades en una primera fase d'actuació, que ha de conduir a la retirada de la fusta i a la neteja i ordenació del territori cremat.

L'informe presentat recull la superfície a tractar, que en el cas del terme municipal de Vilanova i la Geltrú afecta 94,8 hectàrees, i estableix 4 categories d'aprofitament del sòl.

En el pla de treball destaquen 4 fases: coordinar la participació del propietaris particulars; la realització d'un conveni entre l'ADF Penedès-Garraf, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Ajuntament de Castellet i La Gornal i la Diputació de Barcelona; la contractació d'una empresa forestal especialitzada; i l'execució del Pla conjunt.
Les diferents fases es desenvoluparan en un calendari de treball que finalitzaria amb l'inici dels treballs a partir del 15 de setembre.

Durant la reunió es va destacar el cost total de l'operació i la important aportació econòmica de la Diputació de Barcelona, de 60 mil euros, que permetrà, conjuntament amb la comercialització de la biomassa extreta dels boscos cremats, que els propietaris es vegin afavorits amb la neteja de les finques a cost zero.

Després d'aquests treballs caldrà fer el seguiment de la pròpia regeneració de la zona cremada, i estudiar en una segona fase possibles actuacions de recuperació i reforestació amb espècies adequades a les característiques del terreny.

A la reunió d'aquest dijous van assistir també el gerent de Medi Ambient de la Diputació, Jordi Bellapart, i la representant de la Federació d'ADF Nuria Idáñez.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00