Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2011

S'inicien obres per la millora integral de la mobilitat a la ronda d'Europa

Xavier Carbonell en roda de premsa avui    Xavier Carbonell en roda de premsa avui

Es regula l'accés a peu a Solicrup mitjançant la instal·lació de semàfors, en un tram de la ronda on no existien passos de vianants

Ahir dimarts van començar obres a la ronda d'Europa, per millorar de manera integral la mobilitat d'aquest vial. L'objectiu és incrementar la seguretat viària dels vianants en dos punts on fins ara no existeixen passos per travessar. Per això, s'instal·len semàfors a les cruïlles de la ronda amb l'avinguda de la Terrosa i amb el carrer de Solicrup. A part d'aquesta actuació, molt esperada pels habitants de Solicrup i els treballadors de la zona industrial, la millora de la seguretat a l'hora de travessar la ronda d'Europa es completarà amb una intervenció en el pas de vianants a l'alçada del torrent de la Pastera.

El regidor de Mobilitat i adjunt a l'Alcaldia, Xavier Carbonell, ha expressat "il·lusió personal" per l'anunci d'aquestes obres, "perquè és un tema realment important, estem parlant de seguretat vial". Xavier Carbonell ha argumentat que "solucionem per fi que els veïns de Solicrup tinguin un accés normalitzat al barri, com toca". En 700 metres de ronda des de l'avinguda d'Eduard Toldrà cap a mar no hi havia cap pas de vianants, pel fet que fins fa pocs anys no hi havia habitatges a prop.

La connexió per a vianants entre els habitatges de Solicrup 2 i el nucli de Vilanova i la Geltrú era una obra pendent per part de l'empresa promotora, Reyal Urbis, tal com havia acordat amb l'Ajuntament de la ciutat en l'adjudicació de la urbanització. D'altra banda, ha explicat el regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, l'Ajuntament ha vist oportú ampliar les opcions d'accés a aquest sector, mitjançant la creació d'un altre pas de vianants amb semàfors a l'alçada del carrer de Solicrup, que connecti amb la zona industrial i la colònia Sant Rafael.

Nous semàfors

El projecte de semaforització a la ronda d'Europa preveu en primer lloc l'eliminació de les dues rotondes existents a l'alçada de l'avinguda de la Terrosa. La circulació en aquests encreuaments passarà a ser regulada per tres grups d'elements semafòrics, a l'alçada de l'avinguda de la Terrosa i als accessos dels carrers de la Masia Torrents i de Panxo Ferrer.

Hi haurà semàfors per als vehicles i per als vianants, de manera que es creen dos passos regulats per travessar aquest punt de la ronda, que permetrà accedir als habitatges de Solicrup. Així mateix, a la cruïlla amb el carrer de Solicrup s'instal·la un altre grup semafòric, amb l'objectiu de facilitar el pas a les persones que treballen a la zona industrial.

Els semàfors utilitzats en totes dues interseccions són de tecnologia led, d'acord amb el model que s'està instal·lant a la ciutat en aquests moments, amb polsadors per als vianants i adaptats per a invidents. Seran els primers a Vilanova i la Geltrú que funcionaran segons el volum de trànsit, gràcies a unes càmeres incorporades que permeten obtenir dades de la circulació. Xavier Carbonell ha destacat el fet que s'estrena als vials de la ciutat aquest tipus de gestió intel·ligent del trànsit, que si funciona satisfactòriament podria aplicar-se en altres punts on sol generar-se cua, com l'encreuament del carrer de Josep Coroleu amb l'avinguda de Cubelles.

Aquesta actuació és dirigida per l'empresa municipal PIVSAM. El termini d'execució de les obres es preveu de dos mesos, amb un pressupost de 227.088 euros.

Encreuament amb el torrent

En la intersecció de la ronda d'Europa amb el torrent de la Pastera, l'objectiu és millorar la seguretat en el pas de vianants existent. Les intervencions que es realitzaran pretenen, d'una banda, disminuir la velocitat dels vehicles, i de l'altra, millorar la visibilitat tant de qui va a peu com de qui condueix.

Per això, s'opta en primer lloc per marcar els carrils més estrets. D'altra banda, es modificarà lleugerament la trajectòria del carril venint de mar, de manera que els vehicles puguin veure amb més facilitat els vianants que esperen per passar. Això també es reforçarà amb una millora de la senyalització vertical i de la il·luminació en aquest punt.

Aquesta actuació es realitzarà en el marc de la urbanització de la coberta del torrent de la Pastera, que preveu estar enllestida abans de l'estiu. 

Presentació de l'actuació a la ronda d'Europa (ppt)

Notícia relacionada: La ronda d'Europa comptarà amb nous semàfors per al pas de vianants
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00