Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2008

El carrer de la Unió s'afegeix a l'aparcament de rotació al centre de la ciutat

La nova àrea d'estacionament regulat tindrà 43 places i dues noves àrees d'aparcament per a motos i ciclomotors

El dia 7 de juliol entraran en funcionament 43 noves places d'aparcament regulat a la zona del carrer de la Unió, entre l'Avinguda del Garraf i la Plaça del Pou. Aquesta nova àrea completa la zona de rotació d'aparcament al voltant de la zona comercial del centre de la ciutat.

El dilluns, 30 de juny, s'iniciaran les taques de senyalització i al cap d'una setmana es posarà en marxa la regulació.

L'objectiu d'aquesta nova zona blava és potenciar la rotació dels aparcaments al centre de la ciutat. Segons un estudi de l'empresa municipal VNG Aparcaments, un terç dels vehicles estacionats al carrer de la Unió no es mouen en tot el dia, i la mitjana d'estada d'un cotxe al carrer és de 4 hores. Amb l'estacionament regulat es vol beneficiar els residents, perquè els resulti més fàcil trobar aparcament fora de les hores de rotació i també als establiments comercials, perquè facilitarà l'accés dels clients que es desplacen al centre a comprar amb vehicle.

La posada en marxa d'aquesta zona blava també permetrà la reorganització de l'estacionament al carrer de la Unió. Això, a efectes pràctics, es materialitzarà en la creació de dues noves zones per a motos i ciclomotors, una nova àrea de càrrega i descàrrega i dues reserves d'espai per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb aquesta nova acció l'Ajuntament segueix reforçant la política de mobilitat que situa aparcaments de pagament propers al centre (Plaça de Charlie Rivel, Plaça de les Casernes i Plaça de la Peixateria ) i aparcaments gratuïts a la perifèria del centre (Ronda Ibèrica/carrer de la Masia d'en Cabanyes, zona poliesportiva, Jutjats...). A més a més, l'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'obrir un nou espai gratuït a la Rambla de Sant Jordi com a complement a l'actual oferta d'aparcament.

El parc automobilístic de la ciutat augmenta any a any i el centre urbà pateix una sobresaturació. L'aparcament de la Plaça de les Casernes, per exemple, registra una mitjana mensual de 4.000 vehicles i ja té contractats 70 abonaments.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00