Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/01/2010

L'Ajuntament de VNG ha contractat el 2009 més de 50 persones en règim de Col·laboració Social i Plans d'Ocupació

  Agents de proximitat contractats mitjançant els Plans d'Ocupació Agents de proximitat contractats mitjançant els Plans d'Ocupació

34 persones s'han contractat en règim de Col·laboració Social i 19 corresponen a Plans d'Ocupació aprovats pel Departament de Treball

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha contractat un total de 34 persones en concepte de Col·laboració Social corresponent a l'exercici 2009. D'aquestes, 16 persones s'han incorporat a tasques de millora i manteniment de la ciutat i d'infraestructures; 14 persones al reforç del Servei de Neteja Municipal i de Platges i 4 com a suport administratiu.

Al mes de juny de 2009 ja es va posar en marxa un primer torn de col·laboracions socials que va finalitzar al novembre de 2009. El segon torn, es va iniciar al desembre i finalitzarà al mes de maig de 2010.

L'Ajuntament de VNG va destinar en el pressupost de 2009 un total de 135.000 euros per a aquest concepte, la qual cosa ha suposat que s'hagi doblat el nombre de persones contractades respecte a l'any 2008. Cal afegir a aquesta xifra l'aportació de 100.000€ fruit de l'acord amb el Comitè d'Empresa municipal, la Junta de Personal i el Govern municipal.

A banda d'aquestes contractacions el Servei d'Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat va aprovar diversos Plans d'Ocupació que han suposat la contractació de 19 persones més per a la materialització de diferents actuacions municipals. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda i Règim Intern, Albert Sanabra, ha explicat que "treballem molt intensament des de Recursos Humansl i des de l'IMET per tenir tots els expedients apunt per poder sol·licitar el màxim de Plans d'Ocupació quan la Conselleria de Treball tregui les places anualment". Amb l'anunci de la Generalitat del possible augment de la partida pressupostària per aquest concepte, el regidor de Personal ha afirmat que "si augmenta aquesta partida per part de la Generalitat, esperem poder doblar la xifra de persones contractades pels Plans d'Ocupació de 2010".

Concretament, per a l'any 2009, han estat aprovats els següents projectes:
-Campanya de control del mosquit tigre que ha donat feina a set persones amb la tasca de realitzar visites domiciliàries per tal d'identificar possibles punts de cria i recollir informació sobre l'afectació del mosquit.

-Campanya de control del mosquit tigre per a la realització de tallers a les escoles, que ha suposat la contractació de dues persones que oferiran sessions als centres que ho sol·licitin amb l'objectiu de capacitar els alumnes en la identificació del mosquit tigre. Els contractes es van iniciar el desembre de 2009 i finalitzaran el juny de 2010.

-Pla d'Ocupació per a la realització d'una campanya informativa ambiental a la Platja Llarga. S'ha contractat dues persones per realitzar tasques de sensibilització en temes mediambientals entre el veïnat del Prat de Vilanova i de l'Ibersol. Aquesta contractació també s'ha iniciat al desembre de 2009 i finalitzarà el juny de 2010.
-Des de l'octubre de 2009 i fins a l'abril de 2010 s'ha contractat dues persones com a Agents de Proximitat per donar suport al veïnat de les zones en obres al centre de la ciutat, Nucli Antic i barri de Mar.

A banda d'aquests Plans d'Ocupació, l'Ajuntament de VNG va sol·licitar al Departament de Treball altres Plans d'Ocupació corresponents al projecte 'Treball als Barris' que van ser aprovats per la Generalitat al desembre. En el projecte Civisme al Nucli Antic s'ha contractat tres peons de neteja, del desembre de 2009 al març de 2010 i, properament, dos agents cívics (del mes de març fins a mitjans de juliol de 2010) per realitzar tasques com la neteja de grafits en façanes i mobiliari urbà i informar sobre les bones pràctiques per garantir la convivència i el civisme. També s'ha contractat una treballadora social dins el Programa d'atenció a les persones amb dependència del Nucli Antic, per un període de sis mesos fins al juny de 2010.

Cal destacar que aquestes contractacions van acompanyades d'un Pla de Formació que té per objectiu proporcionar eines i recursos formatius que permeti, en un futur, accedir aquestes persones d'una manera normalitzada al món laboral. En aquest sentit, el Programa Formatiu es basa en sessions formatives sobre Prevenció de Riscos Laborals; formació de l'Entorn Laboral Immediat i cursos específics per accedir al mercat laboral que imparteix l'IMET (en són exemples:Recursos per a la recerca activa de feina; elaboració d'un curriculum; l'entrevista de selecció o les competències que més es valoren en el mercat laboral). A més, s'organitzen cursos específics de determinats oficis (construcció, electricitat, soldadura...) estructurats en sessions que combinen la formació de coneixements teòrics i pràctics, que són impartits per especialistes de l'IMET i que estan finançats per l'Ajuntament de VNG.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00