Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2014

Portes obertes, activitats programades i promoció 2x1 als museus de Vilanova amb motiu de la Fira de Novembre

Les entrades 2x1 es podran utilitzar fins al 31 de desembre        Les entrades 2x1 es podran utilitzar fins al 31 de desembre

La Regidoria de Cultura obre les portes del teatre Principal durant les tardes dels tres dies de Fira amb un punt d'informació per donar a conèixer les activitats culturals que es desenvoluparan a la ciutat

El punt d'informació del teatre Principal servirà durant la Fira per recollir el programa d'activitats culturals i patrimonials que es duran a terme els dies de la Fira, a banda d'oferir informació dels equipaments culturals de la ciutat.
Per altra banda, dissabte de 17 a 20 h, com és habitual, les taquilles del teatre estaran obertes per a la venda d'entrades de la temporada estable del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà, on diumenge dia 9, i dins la programació estable, es farà el concert "Flors" del grup Macedònia.

Activitats als museus i de patrimoni
Diumenge 9 de novembre, coincidint amb la celebració de la Fira de Novembre, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) i el Jaciment Arqueològic d'Adarró faran jornada de portes obertes (consultar horaris i condicions més avall). Per la seva banda, el Centre d'Art Contemporani LA SALA oferirà, com sempre, l'entrada gratuïta.

A més, durant la Fira, tothom qui passi pel punt d'informació cultural al Teatre Principal i pel punt d'informació turística situat a la rambla de la Pau (davant del monument a Francesc Macià), podrà aconseguir entrades conjuntes de 2x1 per visitar la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Jaciment Arqueològic de Darró, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, vàlides fins al 31 de desembre.

A banda de ser una ocasió especial per veure les exposicions permanents dels museus vilanovins, ambdues promocions són excuses perfectes per visitar l'exposició temporal de la Biblioteca Museu Víctor Balaquer "Pintura d'història a les col·leccions del Museu Balaguer", una mostra de pintures i gravats de temàtica històrica, o per participar en l'activitat infantil "Converteix-te en un pintor romàntic" que proposa al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Es tracta d'una visita–taller dirigida a nens i nenes d'entre 6 i 11 anys, que, acompanyats per adults, faran una visita dinamitzada per l'interior de la Masia d'en Cabanyes per descobrir com eren els quadres del Romanticisme. Es fa tots els diumenges de novembre a les 11 h, gratuïta pels infants i 2 euros cada acompanyant. Cal fer reserva prèvia a través del web http://www.ccgarraf.cat.

Per altra banda, coincidint amb la jornada de portes obertes als museus, també s'ha organitzat per diumenge un recorregut guiat per la Geltrú antiga. Es tracta d'una ruta comentada pel barri mil·lenari de la Geltrú, on els participants podran conèixer la primera construcció de la ciutat, el castell, els primers carrers i altres edificacions d'interès com l'església de Santa Maria de la Geltrú. La visita, organitzada per ARC Gestió Cultural, es farà a les 12 h, té una durada d'una hora i un cost de 5 euros per persona. Cal reservar plaça al telèfon 667 02 39 21.

Informació pràctica
Jornada de portes obertes diumenge 9 de novembre:
Museu del Ferrocarril: obert de 10.30 a 14.30 h. Jornada de portes obertes només per a vilanovins i vilanovines.
Biblioteca Museu Víctor Balaguer i Torre Blava: Obert d'11 a 14 h. Jornada de portes obertes per a tothom.
Jaciment arqueològic d'Adarró: Obert d'11 a 14 h. Jornada de portes obertes per a tothom.
Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (Masia d'en Cabanyes): Obert d'11 a 14 h. Visites guiades a les 11 h, a les 12 h i a les 13 h. Jornada de portes obertes per a tothom.

Activitats a les biblioteques municipals
En col·laboració amb l'Associació Cultural Armand Cardona Torrandell, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell es mostra l'exposició "Armand Cardona i la literatura". L'artista era un apassionat de la literatura i això va quedar plasmat clarament a les seves obres. L'exposició estableix un diàleg entre obres i llibres. Molts dels llibres formen part de la biblioteca personal del pintor que la família de l'artista va donar a la Biblioteca.

A la biblioteca Joan Oliva i Milà es pot veure l'exposició "Dibuixos per a la Ratoliva", que han fet arribar els nens i nenes sobre el seu conte preferit. Adreçat a infants de qualsevol edat, estaran exposats fins al 10 de gener.

Dissabte de fira, el 8 de novembre a les 12 h, a la biblioteca Joan Oliva i Milà es podrà gaudir de l'hora del conte "El llac que no vol desaparèixer". Dins el cicle Tardor de Contes Solidaris, les associacions Fem pous (Camerun) i Vida útil (Nepal) explicaran un conte cadascuna. El primer tracta de l'Elies, un noi que viu en un poblat del nord del Camerun on la sequera és molt forta, però quan plou s'inunda tot. I el segon conte... serà una sorpresa. Organitzat per la Regidoria de Participació i Cooperació, és una activitat adreçada a infants a partir de 3 anys.

Pel que fa la resta d'activitats culturals de la Fira, es faran diversos tallers promoguts per la XELL, la Xarxa d'Espais per la Llengua, al voltant de la campanya "I tu, jugues en català?".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00