Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/11/2010

Festa del Centre de Normalització Lingüística l'Alt Penedès i Garraf per celebrar els 20 anys

Logotip de '20 anys junts pel català'

S'organitzaran jocs i activitats al carrer, per a tots els públics, diumenge al matí. Dimecres tindrà lloc un acte literari al Museu del Ferrocarril, que també compleix un vintenni

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf continua celebrant el 20è aniversari. Per això, prepara per diumenge que ve, 21 de novembre, una festa a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú. S'hi organitzaran activitats lúdiques al voltant de la llengua i la cultura catalanes, com jocs de paraules o un dictat-concurs, i també tallers de castells i música tradicional. A banda, aquest dimecres, 17 de novembre, se celebrarà un acte conjunt amb el Museu del Ferrocarril, que també compleix 20 anys.

Celebració a VNG

L'actor vilanoví Dafnis Balduz conduirà diumenge la Festa dels 20 anys, l'acte principal de l'aniversari del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf. Durant tot el matí, de les 11 a les 14 h, tothom qui vulgui podrà participar en diverses activitats, com per exemple el concurs-dictat Dicta-me-la-hi, inspirat en el programa de TV3 El gran dictat, en què caldrà escriure paraules dictades en blocs, que augmentaran cada vegada la dificultat. Els concursants que cometin alguna falta s'eliminaran, fins a arribar a proclamar els guanyadors.

Així mateix, es podrà prendre part en altres activitats i jocs relacionats amb la llengua, com laberints, sopes de lletres, encreuats o jeroglífics. Aquesta és una proposta de l'empresa Tracamanya, que ja l'ha portada en moltes poblacions de Catalunya. A més a més, qui vulgui podrà fer-se una fotografia (individualment, en parelles o en grups) i penjar-la en un mural, on també es podrà escriure una frase relacionada amb la festa o amb la llengua catalana.

La Festa dels 20 anys organitzarà també el "Voluntariat exprés", per mostrar de forma real què són les parelles lingüístiques. Així, es formaran parelles entre persones que es trobin a la plaça de les Neus i d'altres que ja participen en el programa Voluntariat per la llengua. Hi haurà un espai específic per a les trobades, amb taules i cadires per fer un cafè mentre conversen.

D'altra banda, els Bordegassos de Vilanova organitzaran un taller de castells i hi haurà la intervenció d'un grup de música tradicional. En l'organització de la Festa hi han col·laborat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf, Cafès Novell, l'Agrupació Excursionista Talaia, els Bordegassos de Vilanova i Canal Blau TV.

Altres actes

Pel que fa a l'acte conjunt, aquest dimecres, del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf i el Museu del Ferrocarril, serà a les 19 h. L'escriptora Teresa Costa-Gramunt exposarà Un viatge per la poesia de Joan Maragall, una conferència que servirà per commemorar els 150 anys del naixement del poeta. L'acte tindrà lloc a la seu del Museu del Ferrocarril (plaça d'Eduard Maristany, s/n).

Fora de Vilanova i la Geltrú s'impulsen altres activitats per celebrar els 20 anys del CNL. Fins al dia 28 de novembre, la capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès acull l'exposició 20 anys junts pel català. Es tracta d'una mostra de les tasques que duu a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística, en general, i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, en concret.

Finalment, el dijous 25 de novembre a les 16 h, el doctor en psicologia i professor de psicobiologia de la Universitat de València i president de Tallers per la llengua, Ferran Suay, presentarà el llibre Sortir de l'armari lingüístic (Angle Editorial), del qual és coautor, en una xerrada que tindrà lloc a la sala polivalent de la Masia Can Puig, de Sant Pere de Ribes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00