Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2009

La Fira de Novembre fregarà el 100% d'estands contractats

Tomàs Álvaro, en la roda de premsa  Tomàs Álvaro, en la roda de premsa

Avui s'ha presentat el certamen multisectorial vilanoví, que se celebrarà del 12 al 15 de novembre

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú 2009 entra en la darrera fase de preparatius, a quinze dies de la seva celebració. L'empresa encarregada de la gestió, Expo Gestió Servei de Fires S.L., calcula que s'assolirà el 95% de la contractació d'espais disponibles. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha afirmat aquest migdia en la roda de premsa de presentació que "la situació és millor que l'any passat", tot i les dificultats que presenta el context econòmic.

Segons Tomàs Álvaro, en l'estat actual de la contractació d'espais s'observa que hi ha un sector que no es reactiva, l'immobiliari, i sectors emergents, com els de serveis, productes i serveis a la persona i rehabilitació i manteniment. També es detecta una certa recessió en el sector institucional, que es concentrarà un any més a la plaça de la Vila. De moment el nivell de contractació d'aquest sector és del 75%, amb només un 40% de repetició respecte de l'any passat.

A la plaça de la Vila també hi haurà un any més la zona de restauració i degustació, la Fira d'entitats locals, la Fira d'Artesania d'Autor, els mitjans de comunicació i el segon Mercat Juvenil, destinat a fomentar l'esperit emprenedor dels joves. Pel que fa a la plaça del Mercat, els estands de promoció i els de venda directa estan contractats ja al 100%. Enguany hi serà present una carpa del Quiosc.cat, destinat a la promoció de les publicacions en català, gràcies a un acord de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català). Així mateix, s'organitzarà l'activitat Encomana el Català, promoguda per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Centre de Normalització Lingüística Alt Penedès- Garraf.

Cartell Fira de Novembre 09L'entorn del Mercat acollirà una de les activitats més tradicionals de la Fira de Novembre, la 18ª Trobada de puntaires, que compta amb un miler de participants de tot Catalunya. Així mateix, un escenari acollirà actuacions d'entitats, escoles, clubs de dansa i expositors interessats. En total, s'organitzaran més de 50 activitats durant la Fira de Novembre, que amenitzaran el passeig dels visitants. A totes aquestes cal sumar-hi un any més les propostes sobre el món dels cavalls a la Masia d'en Frederic, a càrrec de l'Associació dels Tres Tombs. A la rambla Principal, els espais de promoció ja estan contractats al 100%, mentre que els del sector d'automoció ho estan de moment al 90%. També a la rambla es podrà veure la Fira de pintors afeccionats de Vilanova i la Geltrú.

En la roda de premsa d'aquest matí s'ha donat a conèixer també el cartell que anunciarà aquests dies la fira, obra de l'empresa vilanovina Sin tetas no hay diseño. La Fira de Novembre, organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, se celebrarà del 12 al 15 de novembre. És un dels certàmens multisectorials amb més projecció del país, que compta amb 200.000 visitants. L'espai d'exposició, de 25.000 metres quadrats, és el recinte firal d'espai obert més gran de Catalunya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00