Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/04/2016

Els festivals de música reben el suport d'institucions i entitats

El Molí de Mar no acollirà més concerts        El Molí de Mar no acollirà més concerts

El Govern de la Generalitat es compromet a protegir els festivals de música davant l'envestida del TSJC. El conseller Santi Vila es reunirà amb l'Ajuntament de VNG i els responsables dels festivals per trobar una solució

Després que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya invalidés la llicència per a la celebració del festival Nowa Reggae de l'any 2011, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat que es reunirà la setmana que ve amb els representants dels festivals de música catalans i l'Ajuntament de VNG per a "abordar una estratègia conjunta" a seguir per oferir la "màxima protecció possible" als festivals.

Vila ha declarat que "El Govern defensarà el paper transcendental dels festivals de música a l'ecosistema cultural català", i assegura que "són estratègics, i entre tots analitzarem la millor manera de protegir aquests esdeveniments".

El conseller de Cultura ha recordat als mitjans de comunicació que actualment es fan més de 360 festivals al país, que sumen un milió i mig d'espectadors i que tenen un pressupost global que supera els 60 milions d'euros, amb un impacte econòmic molt important al territori. "No perdem de vista aquesta perspectiva perquè podríem lesionar uns esdeveniments que són uns aparadors que projecten creativitat i talent", ha afegit el conseller.

 


A banda del suport de la Generalitat, en les darreres hores Vilanova i la Geltrú també ha rebut el suport de la Federació de Municipis de Catalunya. El president de la FMC, Xavier Amor, ha lamentat que la sentència del TSJC que dóna la raó a veïns que van denunciar l'excés de soroll al recinte del Molí de Mar pot afectar la celebració de festivals al carrer.
"Des de la FMC traslladem a la Generalitat la preocupació que ara mateix tenim tots els municipis per aquesta sentència, que ha posat en guàrdia molts consistoris de Catalunya que podrien veure en perill grans festivals i activitats", ha dit Amor en un comunicat.
El també alcalde de Pineda de Mar ha demanat un acord ferm de tota la representació institucional perquè el Parlament modifiqui la normativa sobre la qual ha estat dictada aquesta sentència i "s'equilibrin els drets en joc".

També ha mostrat el seu suport l'Associació Catalana de Promotors i Mànagers (ARC), que creu que la sentència "posa en perill la celebració d'altres festivals en altres poblacions".

Per la seva banda, l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf (ADEPG) ha expressat també el seu suport a l'activitat cultural de Vilanova i la Geltrú i de tot el territori, recordant que "la notable repercussió mediàtica d'aquests festivals i la promoció de la ciutat que els aplega és essencial". L'ADEPG destaca "el valor d'aquestes activitats, sobretot pel seu valor cultural i de cohesió de la societat, però també per allò que com a associació d'empresaris ens toca posar en valor: l'activitat econòmica que generen al seu voltant".
Concert Nowa Reggae. Foto: Organització
Sota el lema "No fem soroll, fem cultura", per aquest dissabte a les 8 del vespre, la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú ha convocat una concentració reivindicativa a la plaça de la Vila, que ha rebut el suport de col·lectius i institucions.
L'equip de govern de la ciutat ha dirigit aquesta carta de suport a les entitats i col·lectius de la ciutat, expressant el reconeixement i el suport del govern municipal a totes les manifestacions i esdeveniments culturals que promouen al llarg de l'any, la voluntat ferma de buscar opcions per possibilitar la celebració dels festivals previstos a la ciutat, i el suport a la mobilització impulsada des de les entitats per dissabte.

L'Ajuntament es reunirà demà divendres en Junta de Portaveus per establir les pròximes línies estratègiques que permetin la celebració de festivals musicals a la ciutat i a Catalunya.

I, mentre se sumen adhesions del teixit associatiu i de les institucions vilanovines i catalanes, la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú també ha fet públic un manifest en què defensen el ric teixit associatiu que ofereix a Vilanova i la Geltrú un ampli ventall de propostes culturals. El manifest fa costat a l'Ajuntament, perquè entén que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el coacciona i el vol fer còmplice de futures prohibicions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00