Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2011

Sílvia Mancha, del Dolors Mallafré, guanya el concurs Artiterra 2011

El premi ha estat una bici oferta per Esports Prieto    El premi ha estat una bici oferta per Esports Prieto

Ha quedat finalista l'obra d'Inés Rubio, de l'EMAiD. Ambdós treballs plasmen la biodiversitat amb un gran ús del color

Aquest migdia s'ha lliurat a l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD) el premi de la cinquena edició del concurs Artiterra, promogut pel Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA) i el programa Agenda 21 escolar. L'obra guanyadora és de Sílvia Mancha, de l'institut Dolors Mallafré, mentre que la de Inés Rubio, de l'EMAiD, ha estat finalista. 

La primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha donat el premi i ha felicitat les dues joves. Segons el jurat, que va reunir-se el 3 de maig, l'obra de Sílvia Mancha demostra un bon domini tècnic del color i de la forma i en destaca la plasticitat. Així mateix, es preveu com un treball adequat per reproduir en grans dimensions, en el mural que s'ubicarà a l'entrada del CRIA. 

Obres guanyadora i finalista de l'Artiterra 2011Obres guanyadora i finalista

L'autora, Sílvia Mancha, ha explicat que va optar pel predomini dels colors com a representació de la biodiversitat, el tema del concurs. D'altra banda, l'obra finalista d'Inés Rubio recull molt bé a nivell conceptual la diversitat animal del planeta, segons el jurat. L'autora ha volgut representar el regal que és per a la terra la biodiversitat.

En l'acte d'aquest migdia, la regidora Iolanda Sánchez ha remarcat la finalitat de l'Artiterra d'involucrar la gent jove "en l'emoció de treballar per protegir el nostre món". La regidora ha convidat els estudiants a lluitar per l'entorn i per la cura de la biodiversitat que han volgut plasmar en les seves obres. En total al concurs s'han presentat 31 treballs, que han estat exposats a l'EMAiD des de mitjans d'abril.

Durant l'exposició, els visitants han pogut votar la seva obra preferida. Tenint en compte aquesta valoració, el veredicte final ha estat emès per un jurat format per l'esmaltadora Rosa Altés, el dissenyador Raúl Ramos, la tècnic municipal de Cultura Sole Fernández, i la coordinadora de l'Agenda 21 escolar, Mar Sivill. El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, l'obra guanyadora ampliada en mural es penjarà al vestíbul del CRIA. 

Fotos de l'acte de lliurament de premis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00