Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/11/2007

L'Ajuntament de VNG i l'empresa BCN Regional signen un conveni per realitzar l'estudi ambiental de la Platja Llarga

 Acte de signatura del conveni entre l'Ajuntament i BCN Regional Acte de signatura del conveni entre l'Ajuntament i BCN Regional

La redacció d'aquest estudi anirà acompanyat d'un pla especial de restauració i protecció de la zona humida i del sorral costaner

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Urbanístic i d'Infraestructures (BCN Regional) per a la redacció d'un estudi ambiental i l'elaboració d'un pla especial de restauració i protecció de la zona humida i sorral costaner del sector de la Platja Llarga. 

Segons ha explicat la regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, "l'empresa té l'encàrrec, d'una banda, de redactar el Pla Especial de restauració de la Platja Llarga, que servirà per protegir i conservar aquest sector i, d'altra banda, la elaboració d'un estudi en l'àmbit de la Platja Llarga per establir connectors biològics amb d'altres espais naturals propers, com són el Parc del Foix i el Parc del Garraf" . Dos instruments que, segons la regidora, "serviran per posar fil a l'agulla en la recuperació i protecció d'aquest espai del litoral vilanoví". Iolanda Sánchez també ha volgut destacar l'esforç realitzat des de l'ajuntament de VNG, la societat civil i del govern del país en el que representa una actuació sense precedents, ja que un espai urbà es transformarà en un espai natural. 

De la redacció dels estudis, que es calcula podran estar enllestits en el termini d'un any, se n'encarregarà BCN Regional, impulsors entre d'altres de la recuperació del riu Besos i del biòtop marí situat enfront la costa de Barcelona. El seu gerent, Juan Carlos Montiel, ha explicat que "aquest encàrrec representa un cas excepcional on l'Ajuntament és qui assumeix el lideratge en el seu afany per recuperar un espai natural per a la ciutat". Per la seva banda, l'alcalde de l'Ajuntament de VNG, Joan Ignasi Elena, ha dit que "aquest ha estat un projecte de ciutat, del conjunt del consistori i sobre tot de la ciutadania". 

Tanmateix, també ha volgut remarcar el paper que ha jugat el govern del país ja que segons l'alcalde, "sense la seva intervenció no hauria estat possible recuperar la platja llarga". Ara, ha dit, cal estar a l'alçada per tot el que representa transformar un espai urbà en un espai natural, amb un valor actiu, per al gaudi de tots els ciutadans i ciutadanes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00