Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/04/2010

L'activitat turística de Setmana Santa a VNG supera les previsions

Hotel L'ocupació als hotels ha estat del 55%

L'oferta d'allotjaments ha tingut una ocupació mitjana del 78% i un centenar de visitants han participat en les propostes de lleure programades per l'Ajuntament

L'ocupació dels allotjaments de Vilanova i la Geltrú durant la Setmana Santa ha estat superior a les previsions, segons informen els propis establiments. La mitjana d'ocupació ha rondat el 78%, una xifra per sobre, també, que el mateix període de l'any passat. D'altra banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú valora molt positivament el desenvolupament del programa d'Activitats de Setmana Santa, organitzat per primer cop per la Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat.

Els hotels de Vilanova i la Geltrú s'han omplert en un 55% durant la Setmana Santa, mentre que els apartaments i el càmping han arribat al 90%. Fa vuit dies el Gremi d'Hostaleria i Restauració de la ciutat comptava amb una previsió inferior, al voltant del 40% en els hotels i del 85% en la resta d'oferta d'allotjament. Un any més, la presència de turistes a Vilanova i la Geltrú en aquestes dates s'ha decidit en els darrers dies, en funció, en bona part, de les últimes previsions meteorològiques. "Finalment el temps ens ha acompanyat", ha manifestat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, que s'ha mostrat "molt content que l'ocupació hagi estat per sobre de la previsió". L'any passat per Setmana Santa els hotels es van omplir en un 47%, els apartaments en un 66% i el càmping en un 95%.

El programa d'actitivats pensat per al turisme de Setmana Santa ha tingut una bona acollida, segons la Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat. En total hi han participat 98 persones, i en algunes de les activitats hi va haver més demanda que places disponibles. Les propostes que han tingut més èxit han estat la visita a la llotja i subhasta del peix, que va tenir lloc dijous, l'itinerari la Memòria del passat, pel centre històric, que es va organitzar divendres, el tast guiat de vins i caves, dissabte, i l'excursió marítima en veler, oferta diumenge.

La majoria de les persones que hi han pres part procedien de Barcelona i de poblacions del voltant, com Viladecans, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà. Tomàs Álvaro ha volgut agrair les persones i entitats que han col·laborat en l'organització d'aquesta oferta turística, com són Agis, el Celler de Can Pujol, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, el Museu del Mar, l'Organisme autònom local de patrimoni Víctor Balaguer, la Parròquia de Sant Antoni Abat, la Sínia de Sant Gervasi i Yates Azimut.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00