Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2007

L'alcalde de VNG assisteix a la reunió que el president del govern va mantenir amb els alcaldes, per al restabliment del servei de rodalies

Joan Ignasi Elena, juntament amb la resta d'alcaldes de l'Àrea Metropolitana exigeixen el restabliment del servei, un cop quedi garantida la seguretat

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, juntament amb els alcaldes dels municipis de la primera i la segona corona de l'Àrea Metropolitana i de Barcelona, es va reunir, ahir diumenge a Bellvitge, amb el president del govern central, Jose Luís Rodríguez Zapatero i amb el president de la Generalitat, José Montilla, per tractar sobre el restabliment del servei de rodalies de Renfe i els problemes generats per les obres de l'alta velocitat. 

Els alcaldes dels municipis afectats per la manca de servei ferroviari van posar de manifest els inconvenients que ha de suportar la ciutadania d'aquestes localitats, que necessiten aquest servei principalment per anar a treballar o a estudiar i, van exigir que garantint la seguretat del trànsit ferroviari, es restableixi el servei de rodalies quan abans millor. En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha manifestat que "la situació és insostenible i entenc la indignació ciutadana per la situació que hi ha actualment". Segons van fer saber els alcaldes del Garraf, Baix Penedès, Baix Llobregat, Hospitalet i Barcelona, al president del govern central, la solució dels autobusos no és pot allargar en el temps. 

Així mateix, l'alcalde de VNG ha explicat que tots els alcaldes afectats "continuaran mantenint contacte permanent, amb Adif, Renfe i la Generalitat, per seguir el desenvolupament d'aquesta situació". D'aquesta manera els alcaldes de les poblacions afectades han aconseguit que no només se'ls informi sinó que puguin prendre part en la presa de decisions al voltant d'aquesta qüestió. El president del govern de l'estat va visitar ahir diumenge, les obres que s'estan realitzant a Bellvitge i va assegurar que la prioritat, actualment, és en primer lloc la seguretat per als treballadors de l'obra i usuaris del servei, en segon lloc el restabliment de rodalies i en tercer lloc, l'arribada de l'AVE a la capital catalana.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00