Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/02/2012

Vilanova i la Geltrú farà una prova pilot del Cloud Destination

  La Taula de Comerç i Turisme reunida a Neàpolis La Taula de Comerç i Turisme reunida a Neàpolis

La Fundació I2CAT va presentar el projecte a la Taula de Comerç i Turisme

Aquest divendres passat l'edifici Neàpolis va acollir la Taula de Comerç i Turisme de Vilanova i la Geltrú, cita periòdica on es tracten qüestions sobre la promoció de la ciutat. La Fundació I2Cat ha aprofitat l'avinentesa per presentar el projecte Cloud Destination als representants del sector turístic. També han estat presents el regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme i Comunicació, Gerard Figueras; la regidorda de Cultura, Marijó Riba; i la regidora de via Pública, Glòria Garcia. La trobada també va comptar amb la presència de l'Estació Naùtica, el Museu del Ferrocarril, representants dels gremis d'hosteleria, de restauració i de comerç; representants de l'empresariat i de partits polítics, i també d'un representant de la UPC que es va unir a la mesa per primera vegada.

Tenint com a objectiu millorar l'experiència turística i la seva gestió i impulsar la ciutat com a destí de preferència, el Cloud Destination és un programa que ofereix a les empreses del sector tot un conjunt de serveis integrats i eines basades en el Cloud Computing, és a dir, que es troben integrament a Internet. Destaca en especial una central de reserves i un portal de destinació turística que permetrà la promoció de Vilanova i la Geltrú de manera molt més dinàmica i d'acord amb les formes de comunicació actuals, ja que dona un gran protagonisme a l'ús de xarxes socials. D'aquesta manera es podrà conèixer molt millor el perfil del visitant i es fomentarà la interacció entre els turistes i la ciutat.

Com ha afirmat Gerard Figueras "aquest portal serà més que un aparador per a Vilanova i la Geltrú. Com a ciutat hem de tenir una eina que permeti la promoció i la gestió de les activitats turístiques a través d'Internet". Sobre el projecte, ha afegit que "estem debatent si volem tirar endavant una oportunitat molt bona per a la ciutat i hem d'anar tots pel mateix camí". Sergi Fernández, de la fundació I2Cat, coordinadora del projecte, corroborà que cal un "compromís ferm de tot el sector turístic" per impulsar aquest programa pilot, que fins a finals del 2013 no significarà cap despesa per a les empreses que hi participin. "Un cop acabat el pilot, ningú està obligat a continuar-hi" explicà Sergi Fernández.

A la Taula de Comerç i Turisme també es van abordar temes com els aparcaments, la mobilitat i el trenet turístic, a més de començar a preparar les campanyes de Setmana Santa i estiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00