Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2016

Un Carnaval amb molta gent

L'autor del cartell amb el programa     L'autor del cartell amb el programa

El dissenyador Chema Peral s'inspira en la quantitat i la diversitat de persones que formen i participen al Carnaval vilanoví per dissenyar el cartell i el programa d'enguany

Un any més, una setmana abans del ball de mantons, La Sala es va omplir de públic expectant per a l'acte de presentació del cartell i el programa d'aquest Carnaval 2016.
Chema Peral, dissenyador encarregat de la imatge d'engany, va explicar el procés de creació d'un programa basant-se "en la idea de molta gent, que és la que a mi des de petit em ve al cap quan penso en el nostre Carnaval". Així, el cartell és ple de personatges de colors, des del nen ple de merenga, passant per una concubina, les ploraneres, els músics i el Caramel, fins arribar al rei Carnestoltes i la seva pastanaga.

L'acte el va obrir la regidora de Cultura Teresa Llorens, recordant que "aquest és el millor Carnaval de Catalunya i del món, perquè és el nostre Carnaval, els que ens evoca uns sons, unes olors i uns sentiments que vivim de manera intensa, perquè som una ciutat mediterrània que viu la festa i la sàtira".

El president de la FAC, Pep Sendrós, va parlar en nom de tota la junta, que enguany plega i passa el relleu després d'organitzar les tres darreres edicions de la festa. "Hem tingut molta sort i estem molt orgullosos de Vilanova i la Geltrú i el seu Carnaval, però el relleu és fonamental per aportar idees fresques. Només desitgem que no es perdi el sentit del nostre Carnaval, hem de saber apreciar els nostres 300 anys de tradició. Si una guerra i una dictadura no se'l van carregar, no ho fem ara nosaltres".

Carnaval juntaEl programa, a banda d'incloure els actes des del Ball de Mantons de dissabte 30 fins l'Enterro de la Sardina dimecres 10 de febrer, recull entrevistes i reportatges amb caràcter carnavalesc i vilanoví. Per això compta un any més amb la col·laboració d'una comissió específica i del taller Dones amb Memòria, que recorda el passat del nostre Carnaval, i fa especial èmfasi en l'Arrivo, ja que enguany es compleixen 40 anys del primer sermó del rei Carnestoltes en democràcia, i 80 del sermó de la República.

David Andreu i Xavi Ribera, en representació de l'entitat La Medusa, van intervenir per recordar que enguany aquesta entitat organitza un Arrivo que volen promocionar. Perquè en quedi un llegat, han editat un CD de músiques del Carnaval, del qual van presentar el primer vídeoclip.

L'acte de diumenge va servir també per inaugurar l'exposició "Relíquies de Carnaval", de Pere Arenas, on es pot fer un recorregut per la festa a través dels seus elements més emblemàtics. Arenas va explicar que "no són relíquies, sinó joies, repartides en 7 espais escenogràfics que representen els 7 dies de la nostra festa". La mostra es podrà visitar a La Sala fins al 14 de febrer.

Carnaval expoL'alcaldessa Neus Lloveras va cloure l'acte subscrivint les paraules de Sendrós, agraint i "fent un sincer reconeixement a aquesta junta de la FAC, que ha treballat molt per mantenir l'essència del nostre Carnaval. Té molt mèrit que un 90 per cent d'una població de 67.000 habitants participi d'una manera o altra en una festa".

Les prop de 400 persones assistents a la presentació, van poder adquirir tot allò relatiu a la festa a la Botiga del Carnaval, que es va instal·lar a La Sala: el programa d'actes, el Sermó del Carnestoltes que La Medusa va prometre fer públic abans de l'acte, i tot el marxandatge del Carnaval vilanoví. Dissabte 30 al matí, la Botiga del Carnaval estarà a la rambla Principal, a la cruïlla amb Francesc Macià, diumenge de Competències s'ubicarà a la plaça de les Cols, i a partir de l'1 de febrer estarà oberta al TOC, cada tarda, excepte el diumenge de les Comparses.

Podeu veure aquí el cartell del Carnaval 2016

Podeu consultar aquí el programa d'actes del Carnaval 2016

Tota la informació, a la web oficial de la FAC

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00