Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/01/2016

Segueix l'alt índex d'inserció en el món laboral dels estudiants de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú

Martorell, Palacios, Ruíz i Molinuevo a l'hangar de l'EFAV Martorell, Palacios, Ruíz i Molinuevo a l'hangar de l'EFAV

Empreses del sector es posen en contacte amb l'escola per sol·licitar alumnes en pràctiques

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova és a punt d'obrir el període de preinscripcions per a aquells joves que vulguin matricular-se en un nou curs de tècnic de manteniment d'aeronaus, de la subcategoria B1.1 (avions amb motor de turbina).

Aquest matí s'ha fet una visita a les instal·lacions de l'escola amb els mitjans de comunicació i el primer tinent d'Alcaldia, portaveu del govern i regidor de Comunicació i Participació, Juan Luís Ruiz, i el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, acompanyats pel gerent de l'IMET, Jordi Palacios, i del cap de servei d'Aeronàutica de l'EFAV, Álvaro Molinuevo.

El regidor Joan Martorell ha explicat que "l'EFAV permet una gran especialització en els seus estudis i un alt grau d'inserció laboral. Això fa que puguem arribar acords amb el SOC per integrar-nos en els àmbits d'educació i ocupació que tenen". De cara al nou període de preinscripcions, el regidor d'Educació i Ocupació ha manifestat que "volem que els futurs alumnes coneguin aquests estudis i alhora que volem potenciar l'escola. Aquest és un centre que fa molts anys que funciona tot i que potser no s'acaba de conèixer del tot".

Aquests són uns estudis que tenen un alt índex d'inserció laboral, fins i tot abans d'acabar el període de pràctiques pertinents. Així ho demostren els contactes que estableixen moltes empreses dedicades al sector de l'aeronàutica amb l'EFAV, i que moltes vegades venen acompanyats per contractes laborals.

Una gran part de l'alumnat de l'escola prové de fora de la ciutat, la qual cosa incideix en la transcendència d'aquests estudis fora de VNG, esdevenint un projecte de país per la seva singularitat.

Els alumnes cursen uns estudis teòrics durant dos anys, que suposen 1.950 hores de classes en total. Finalitzats aquests dos cursos, els alumnes han de realitzar un total de 450 hores de pràctiques en empreses del sector, tutoritzades per l'escola i l'empresa. A partir d'aquí, caldran dos anys d'experiència per tal d'obtenir la llicència de manteniment d'aeronaus que expedeix, en aquest cas, AESA (l'Agència Estatal de Seguretat Aèria).

EFAV 2

Les pràctiques en manteniment d'aeronaus es realitzen en diferents empreses, entre les quals hi ha Ryanair Technics, Air Nostrum LAM, SA, Clipper National Air, SA, Servitec Aircraft Maintenance, Futurhangars, S.L., Flightline, SL, o BCP Aerotecnics, S.L.

De cara a un futur proper, l'escola s'ha marcat el repte d'ampliar l'oferta de formacions incorporant les llicències d'Aviònica B2 i d'Helicòpter B1.3 dins el seu programa acadèmic.

 

El nivell d'estudis de l'escola, entre els millors de l'Estat

L'EFAV és molt curós amb el nivell d'exigència vers els seus alumnes, la qual cosa posiciona els estudis realitzats a Vilanova i la Geltrú com a uns dels millors que s'imparteixen arreu i garanteix en gran mesura l'accés dels seus alumnes al món laboral lligat al sector de l'aeronàutica.

També les pràctiques se supervisen amb molta atenció, i tenen un seguiment continuat de l'escola per garantir el bon aprenentatge dels joves.

A tot això cal sumar-hi el paper important que hi juga el Consell Assessor, integrat en una part per representats de companyies aeronàutiques com Iberia, Vueling, o Servitec. Aquest fet aporta la visió de l'empresa en tot moment que, fins hi tot, col·labora en decisions tècniques i en la formació contínua.


Nous reptes per a l'EFAV

Des d'aquest curs, l'EFAV s'ha marcat com a objectiu convertir-se en un centre d'excel·lència quant a manteniment d'aeronaus. En aquests sentit, el Servei Català d'Ocupació (SOC) i l'IMET, a través de l'EFAV, iniciaran el procés per desenvolupar un projecte d'experimentació i innovació, amb l'objectiu d'avaluar la idoneïtat de generar un nou Certificat de Professionalitat que passaria a formar part del catàleg d'oferta formativa amb reconeixement europeu per a l'obtenció de la llicència de manteniment d'aeronaus. Cal tenir present que la distinció de centre d'excel·lència no la té actualment cap centre a tot l'Estat espanyol.


Exàmens per lliure

D'altra banda, també s'han iniciat els treballs que han de permetre que a l'EFAV es puguin fer els exàmens per lliure de les formacions que es donen a l'escola. Cal afegir que, avui en dia aquest sistema d'avaluació no es pot realitzar a cap centre de Catalunya, sinó que cal anar fins a Madrid. En aquest sentit, es mantenen converses amb l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que és qui autoritza aquests tipus de proves.


Col·laboració de l'escola amb l'Institut Lluch i Rafecas

Per a aquest curs 2015/2016, l'EFAV i l'institut Lluch i Rafecas de VNG ha iniciat un nou cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic amb perfil professional de vaixells d'esbarjo i de serveis portuaris. Per realitzar les pràctiques en manteniment de vaixells, i donat que s'utilitzen materials molts semblants als dels avions, l'EFAV cedeix les seves instal·lacions perquè aquests alumnes hi pugui realitzar les pràctiques.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00