Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2013

Xerrada de l'IMET sobre la recerca de feina amb èxit dins la 'Setmana del món laboral' de les biblioteques municipals

Les biblioteques municipals han organitzat la 'Setmana del món laboral'   Les biblioteques municipals han organitzat la 'Setmana del món laboral'

Toni Contreras i Lourdes Lalaguna, del servei d'Orientació Laboral i d'Emprenedoria, respectivament, van parlar sobre com buscar feina o crear una empresa

'A la recerca de treball! com augmentar les possibilitats d'èxit i no morir en l'intent', és el títol de la xerrada que personal tècnic de l'IMET van fer dijous de la setmana passada a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. La xerrada s'incloïa dins la 'Setmana del món laboral' que les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú estan realitzant.

Segons ha explicat Toni Contreras, tècnic en Emprenedoria de l'IMET, "la xerrada s'adreçava especialment a aquelles persones que estan en procés de cercar feina o que tenen pensat muntar una nova empresa o negoci". L'objectiu era apropar a les persones assistents alguns dels principals recursos existents a l'hora de realitzar aquests processos.

L'acte es va iniciar amb la presentació del nou fons especial de les Biblioteques Municipals de VNG que porta per nom Món laboral i que inclou tots els documents relacionats amb la cerca de feina, emprenedoria, coaching, oposicions, etc. Paral·lelament es posa a disposició dels usuaris una nova guia de recursos, anomenada també Món laboral, que inclou una selecció dels principals i més recents documents que les Biblioteques ofereixen en relació a aquest àmbit.

Posteriorment, Lourdes Lalaguna, tècnica d'orientació laboral de l'IMET, va reflexionar sobre "la feina de cercar feina, una actitud que la persona ha de plantejar-se com si d'una feina per si mateixa es tractés". Pautes, mètodes, fonts de consulta, van ser alguns dels temes que es van exposar, destacant l'aportació de valor que la persona candidata a un lloc de treball ha de saber trobar i expressar per aconseguir diferenciar el seu currículum als ulls de l'empresa que el rep.

Finalment, Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l'IMET, va parlar sobre la creació d'empreses com una alternativa més al mercat laboral. Segons el tècnic en Emprenedoria, "en una societat en moviment constant, en la qual l'estabilitat i la seguretat són característiques cada cop més difícils de trobar en el treball per compte aliè, l'emprenedoria es presenta com una opció a tenir present". La seva intervenció es va centrar en la importància del perfil de la persona emprenedora, de la por al fracàs, del valor afegit com a tret diferenciador del negoci, i del pla d'empresa com a eina per avaluar la viabilitat i posada en marxa del projecte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00