Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/02/2013

La Sala acull l'exposició de la guanyadora del Premi Donart 2013

Donart 2013 Donart 2013

Viviana Guasch, guanyadora de la setena edició del certamen, ofereix la mostra 'Abstracció o realitat? Una altra manera de mirar' fins al 6 d'abril

El divendres 8 de març, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició Abstracció o realitat? Una altra manera de mirar, de Viviana Guasch, guanyadora enguany de la setena edició del Premi Donart.

El premi Donart, convocat anualment per l'Associació de Dones la Frontissa, té com a objectiu reconèixer i donar visibilitat a la trajectòria de les dones artistes. L'activitat s'inclou dins la programació d'actes que se celebren en el marc del Dia de la Dona.

La mostra reuneix una selecció de quadres, dibuixos i petites escultures que es podran veure fins al 6 d'abril de 2013 a la Sala de les columnes del Centre d'Art Contemporani La Sala.

El conjunt de l'obra pictòrica de Viviana Guasch destaca per la força i expressió que desprèn; pinta allò que emana de la realitat sense deixar de banda la invenció. Les seves pintures responen a un procés d'interiorització, desembocant en una manera gairebé oriental de veure les coses.

La manera com connecten i interactuen el color, el so, la forma i el traç són el tema principal de la seva obra. Les pintures giren al voltant de la natura i el cosmos, l'arquitectura i l'ornamentació, la casualitat i la causalitat. Els seus quadres són abstraccions paisatgístiques.

Viviana Guasch va néixer l'any 1959 a Buenos Aires, però des de l'adolescència va viure a Bonn, ciutat on es va llicenciar en Belles Arts. Actualment té fixada la seva residència a Vilanova i la Geltrú.

Gran part de la seva carrera professional la va desenvolupar a Alemanya, on va exercir la docència en diferents escoles i institucions del país. També va treballar com a organitzadora i comissària d'exposicions i en la realització de projectes creatius adreçats a nens i nenes.

Des del punt de vista artístic, ha format part de diferents exposicions individuals i col·lectives, tant en galeries d'art com en institucions, sobretot a Alemanya. També ha participat en simpòsiums d'art internacionals.

Des de l'any 2010 treballa la fotografia i l'art digital, realitzant instal·lacions temàtiques amb materials de la terra.

L'exposició està comissariada per l'artista plàstica Francesca Calaf. Com a activitat complementària el diumenge 10 de març, a les 12 h, hi haurà una visita comentada a la mostra a càrrec de l'artista.

L'exposició està organitzada per l'Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració dels Departaments d'Equitat i de Cultura de l'Ajuntatment de Vilanova i la Geltrú.

Més informació sobre l'artista a www.vivianaguasch.com.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00