Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/03/2012

Taller familiar al Museu Balaguer i conferència al Museu Romàntic Can Papiol

Museu Romàntic Can Papiol  Museu Romàntic Can Papiol

La xerrada del Papiol coincideix amb la celebració del bicentenari de la Constitució de Cadis

El diumenge 18 de març, a les 12 h, es realitzarà al Museu Víctor Balaguer el taller familiar Al rescat de l'Andròmeda. A partir d'un joc de pistes, els més petits podran conèixer el mite d'Andròmeda, el qual està representat en una de les obres del taller de Rubens que està exposada a la sala Prado del Museu Balaguer.

L'activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 7 anys. El preu és de 2 euros per nen/a i l'acompanyant gratuït. Les places són limitades i cal reserva prèvia al telèfon del museu 93 815 42 02.

D'altra banda, el dimarts 20 de març, a les 19 h, al Museu Romàntic Can Papiol tindrà lloc la conferència El projecte il·lustrat de Francesc de Papiol. El record de les corts catalanes a la constitució de 1812 a càrrec de Jordi Roca Vernet, historiador i professor de la Universitat de Warwick (Regne Unit).

Francesc de Papiol i Padró (1750-1817) va ser escollit diputat a les Corts de Cadis per Catalunya l'any 1810, i va ser un dels firmants de la Constitució de Cadis de 1812. La Constitució fou promulgada el 19 de març de 1812, el dia de Sant Josep, motiu pel qual va ser coneguda com La Pepa. Va ser la primera norma constitucional aprovada a Espanya, basada en els principis de sobirania nacional, divisió de poders i igualtat civil.

La conferència s'emmarca dins els actes de celebració del bicentenari de la Constitució de Cadis.

Així mateix, també es pot visitar fins al 10 d'abril a la Biblioteca de Catalunya l'exposició Els catalans i la Constitució de Cadis de 1812, en què un dels comissaris de la mostra és el mateix Jordi Roca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00