Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/10/2010

Els treballs de reforma del Museu Romàntic Can Papiol finalitzaran aquest any

        Visita al museu, aquest matí    Visita al museu, aquest matí

El ritme de treball es manté, i la previsió és poder reobrir el museu a l'abril de l'any vinent

Els treballs de reforma del Museu Romàntic Can Papiol avancen al ritme previst. Així ho ha confirmat aquest matí la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla, en la visita que ha realitzat al museu i que ha servit per mostrar la feina realitzada i l'estat actual del projecte de rehabilitació iniciat a finals de 2007. "Els terminis de l'obra es mantenen. Hi ha previst finalitzar l'obra a finals d'aquest any, i poder reobrir novament el Museu a l'abril de l'any vinent"

Els treballs que s'estan realitzant al Museu són obres de reparació estructural, ja que l'edifici patia greus problemes degut a l'atac de tèrmits en les bigues, que ha calgut substituir. Per això la primera de les fases va ser la creació d'una nova coberta a la superfície de tota la planta, per tal de garantir l'aïllament tèrmic i aconseguir la impermeabilització de les plantes inferiors de l'edifici.

El director facultatiu de l'obra, Magí Gual, ha explicat durant la visita que abans de tocar res calia analitzar la història de la casa i saber l'estat actual de tot l'immoble amb la voluntat de garantir el manteniment i el caràcter de l'època, segons la normativa de Protecció del patrimoni. "Hem fet un treball de recerca, gràcies als arxius, que en ha permès saber com era tot originàriament, i que no es notés res de la intervenció. L'objectiu era retornar a cada estança l'aspecte que tenia originàriament". Tan sols l'escala i l'ascensor, que s'han hagut d'adaptar a la normativa de accessibilitat i seguretat, es realitzaran amb materials i elements moderns per tal de crear un contrast amb la resta de la casa. 

Magí Gual   Cuina
Paral·lelament als treballs de rehabilitació del Museu Papiol, també s'ha estat treballant en la recuperació del mobiliari i dels objectes que formen part de la col·lecció del museu. Un treball molt lent i delicat tal i com ha explicat la responsable de la restauració Carmen Lara. "Recuperar les peces de la col·lecció suposa molts mesos de feina. És molt important ser respectuosos amb els materials, perquè nosaltres no podem canviar res, ja que canviaríem la història de la casa Papiol". 

Carruatges
Resta una darrera fase, que consisteix a treballar els acabats dels materials (daurats, vernissos i proteccions de les superfícies, reforçar tapisseries...) per donar l'aspecte final que tindran tots els objectes quan es reobri el Museu Papiol. Les neteges i el procés d'acabats permetran veure els mobles en el seu esplendor i apreciar detalls i colors que el pas del temps havia amagat.

Consulteu el dossier complet de l'actuació
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00