Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/03/2016

Iniciada la primera fase del Programa Joves per l'Ocupació, amb la formació d'ofici i tutorització de l'alumnat

Un cop finalitzada la formació, s'inicia un període de pràctiques Un cop finalitzada la formació, s'inicia un període de pràctiques

Un cop finalitzada la formació, les persones participants iniciaran un període de pràctiques en empreses del sector de la formació

Entre el 18 de febrer i el 2 de març han començat tots els cursos de formació a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET). El Programa, dirigit a 90 joves de la comarca del Garraf, combina accions d'orientació, formació i adquisició d'experiència professional en empreses, amb l'objectiu de millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades, facilitar la seva inserció laboral a les empreses i fomentar el seu retorn al sistema educatiu.

L'alumnat s'està formant a través de l'IMET en 5 oficis diferents:
- Auxiliar administratiu/va i atenció al client
- Polimantenidor/a d'edificis i espais urbans
- Iniciació a la cuina
- Iniciació als serveis auxiliars d'estètica
- Auxiliar de comerç i atenció al públic

La tutorització consta d'un conjunt daccions destinades a donar suport i orientar, de manera individualitzada, a la persona jove per tal que identifiqui i desenvolupi els seus recursos i competències. Combina mecanismes de diagnosi, informació, assessorament i motivació amb sessions de tutoria i d'acompanyament a la inserció al llarg de totes actuacions del programa.

Un cop finalitzada la formació, s'inicia un període de pràctiques d'un mes en empreses del sector de la formació. Representen un ventall d'oportunitats per adquirir o renovar coneixements i habilitats. Les pràctiques tenen una durada de 80 hores repartides en 4 hores diàries entre mitjans de juny i mitjans de juliol.

Un cop finalitzades les pràctiques, les empreses que subscriguin contractes de treball amb joves participants en aquest programa podran ser beneficiàries de subvencions que podran ser equivalents al Salari Mínim Interprofessional (SMI) amb un màxim de 6 mesos per jornada completa o la part proporcional per jornada parcial. S'inclourà la part proporcional de les pagues extres pel període subvencionable. Els ajuts previstos en el programa són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals, amb les limitacions que estableixi la normativa específica.

Les empreses que vulguin tenir accés a la subvenció hauran de fer una contractació mínima de sis mesos. L'empresa està obligada a retribuir la persona jove contractada d'acord amb el conveni col·lectiu o disposició salarial d'aplicació i en funció de la jornada de treball efectuada.

Per a més informació podeu contactar amb Marta Domenjo mdomenjo@imet.cat o Montserrat Martinez mmartinez@imet.cat o trucant al telèfon 93 814 04 40 (ext. 7284).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00