Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2013

I Fira Infantil 'Conte va! Va de contes'

Conte va! Va de contes   Conte va! Va de contes

Dissabte 11 de maig se celebra la primera edició d’aquesta fira organitzada per l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra García

La fira infantil Conte va! Va de contes se celebrarà aquest diumenge 11 de maig a la plaça de les Neus. La iniciativa parteix del desig de continuar gaudint de la literatura infantil tal i com ho feia Judit Sendra, mestra, contacontes i gran amant dels contes il·lustrats, desapareguda l'estiu passat.

La proposta pretén promoure l'oferta cultural a Vilanova i la Geltrú i s'adreça tant a infants i joves com a adults que vulguin gaudir d'una jornada dedicada als contes en totes les seves vessants: l'escriptura, la lectura, la il·lustració...

La fira consta de diferents activitats: exposicions, concurs de contes, tallers, animació i espectacles infantils, marató de contes, així com la presència d'autors, il·lustradors i personatges de contes. També hi seran presents les llibreries. Les biblioteques de la ciutat disposaran d'un estand en què, a més a més de donar informació de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, oferiran tallers per als més petits.

Totes les activitats de carrer estaran centrades a la plaça de les Neus al llarg de tot el dia, on també es podrà adquirir el punt de llibre i la bossa commemoratius de la fira.

A la tarda hi ha programats tres espectacles infantils amb dos possibles recorreguts per poder veure'ls tots: al Teatre Principal amb Les mil i una nits dels Peus grossos, al Foment Vilanoví amb la representació de Saltironets, a càrrec de la companyia Momepane i als jardins del Museu Can Papiol on Subi & Anna delectaran els més petits amb una sessió de contes il·lustrats.

Totes les activitats són gratuïtes excepte l'espectacle del Teatre Principal que té un cost d'1 euro (les entrades es poden adquirir per Internet). La resta d'espectacles estan sotmesos a l'aforament.

En el marc de la fira hi haurà també dues exposicions col·lectives que s'inauguraran divendres 10 de maig. Una doble exposició al Foment Vilanoví, amb els joves il·lustradors de l'Escola de la Dona Francesca Bonnemaison i dirigida per Ignasi Blanch al voltant dels personatges femenins i masculins dels contes: Prínceps, herois i valents i Nenes, bruixes i princeses. I una exposició al Centre d'Art Contemporani La Sala sota el mateix títol de la fira: Conte va! Va de contes, amb la participació de Lluís Amaré, Marga Balaguer, Ignasi Blanch, Mariona Cabassa, Mercè Canals, Lluís Ferrer, Glòria Fort, Carles Hernàndez, JuanolO, Òscar Julve, Cristina Losantos, Rosa del Rey, Sebastià Serra, Jordi Sunyer, Joan Thelorius, Jordi Vila Delclós i Roger Zanni. Aquesta exposició estarà acompanyada d'El racó de la Judit, un recull d'objectes i decorats que feia servir Judit Sendra per explicar els seus contes. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 9 de juny.

Es poden consultar totes les activitats al Programa de la Fira.

En el següent enllaç es pot veure el vídeo de presentació de la Fira: L'aventura d'en Pinotxo
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00