Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2008

L'Ajuntament i Adigsa crearan una oficina única d'accés a habitatge protegit

 Signatura del conveni entre l'Ajuntament de VNG i ADIGSA Signatura del conveni entre l'Ajuntament de VNG i ADIGSA

La base de dades conjunta permetrà agilitzar els passos i el temps per accedir a habitatge de protecció

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, a través de l'empresa pública ADIGSA, han signat aquest matí un conveni amb la finalitat de crear una base de dades única de sol·licitants d'habitatge social o de protecció. Aquest fet permetrà agilitzar i unificar els processos d'adjudicació i minimitzar el temps que passa entre que un habitatges es troba disponible i passa a ser ocupat per alguna de les persones que ho sol·liciten.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i el conseller delegat d'ADIGSA, Frederic Linares han formalitzat aquest acord que suposa la implantació d'aquest registre únic, mesos abans del què exigeix la Llei d'Habitatge. A l'acte també hi ha assistit el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller qui ha destacat "la col·laboració entre les dues administracions per fer front a la problemàtica de l'habitate i alhora donar un nou impuls a les polítiques d'habitatge que duen a terme ambdues administracions". Segons Xavier Oller, amb aquesta base de dades es pretén "crear una finestreta única de l'habitatge de protecció oficial".

Per la seva banda, el conseller delegat d'ADIGSA, Frederic Linares ha manifestat que l'objectiu "és disposar dels recursos necessaris per abordar el tema prioritari de l'habitatge". En aquest sentit, Frederic Linares ha destacat la Llei pel dret a l'habitatge i el pacte per l'habitatge com els eixos fonementals per fer que "el dret a l'habitatge sigui una realitat progressivament". Segons el conseller delegat d'ADIGSA, "amb la signatura d'aquest conveni amb l'Ajuntament de VNG es podran unificar criteris d'adjudicació i ser molt més àgils".

Finalment, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha destacat el treball conjunt de les administracions per fer possible l'accés de la ciutadania a l'habitatge. L'alcalde de VNG ha manifestat que "les polítiques d'habitatge són una prioritat del govern municipal i ho demostra el fet que en totes les actuacions urbanístiques que es facin a la ciutat, es destinarà el 40% de l'edificabilitat a habitatge social". A més, Joan Ignasi Elena ha destacat altres accions com els ajuts a la rehabilitació, concretament al Nucli Antic, a través de la Llei de Barris; els pisos promoguts per l'Ajuntament a Solicrup o al Llimonet i la creació de nous habitatges socials en règim de lloguer per a joves.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00