Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2009

L'Ajuntament de VNG rep un premi per la implantació de la signatura electrònica

L'Agència Catalana de Certificació reconeix l'esforç del municipi en la implantació de la signatura electrònica en la tramitació de les factures dels proveïdors

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va rebre ahir a la nit el Premi CATCert de Signatura Electrònica de l'Agència Catalana de Certificació, en la categoria d'administració local gran, per la promoció i l'ús de la signatura digital en la tramitació de les factures dels proveïdors municipals.

El regidor d'Hisenda i Règim Intern, Albert Sanabra, va recollir el guardó i va destacar, un cop finalitzada la cerimònia, que "des de la Regidoria de Règim Intern, tal i com marca el Pla de Mandat, una de les prioritats ha estat modernitzar l'administració, agilitzar els tràmits i millorar l'eficàcia". En aquest sentit, Albert Sanabra ha explicat que la signatura electrònica és una eina que permet fer aquest procés de modernització amb seguretat. 

El procediment, segons han explicat els departaments d'Intervenció i Tecnologia de la Informació, passa per digitalitzar les factures que els proveïdors fan arribar a l'Ajuntament. Sense que la factura físicament hagi d'anar d'un departament a l'altre, personal tècnic, caps de servei i regidors i regidores, poden donar conformitat a les factures mitjançant la signatura electrònica. Aquest fet ha suposat que des de la implantació d'aquest projecte, fa un any i mig, s'hagi incrementat en una cinquantena el nombre de persones que utilitzen la signatura electrònica a l'Ajuntament de VNG i que s'hagin realitzat unes 11.500 signatures digitals per cursar aquestes factures de proveïdors. 

Aquest procés a banda d'agilitzar i millorar l'eficàcia de l'administració també suposa que s'elimini la circulació de documents entre regidories i serveix per donar millor servei als proveïdors municipals. L'aplicació que s'ha utilitzat per implantar aquest servei ha estat dissenyada per l'empresa AYTOS i integrada a la comptabilitat municipal. 

A banda d'utilitzar la signatura digital per la tramitació de les factures, des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també s'ha implantat aquesta eina en altres tràmits com són les comandes al Departament de Compres; els informes tècnics que acompanyen el expedients d'activitats i, en breu, les convocatòries de les comissions informatives i del Ple. L'objectiu a llarg termini és arribar a una administració totalment electrònica que s'anirà implantant a mesura que la societat es vagi digitalitzant. 

La cerimònia de lliurament de la cinquena edició dels Premis CATCert de Signatura Electrònica es va fer ahir dimecres com a acte de cloenda de les Jornades de Signatura Electrònica, que s'organitzen anualment per tal d'oferir un fòrum de debat que potenciï el desenvolupament i la implantació de la signatura electrònica. Els premis reconeixen cinc categories diferents, a la Generalitat de Catalunya; a les administracions locals petites i mitjanes, a les administracions locals grans, a altres administracions i al sector privat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00