Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/07/2010

L'exposició itinerant habitatge/cat s'instal·la a Vilanova i la Geltrú

      Interior de l'autobús Interior de l'autobús

L'exposició es pot veure fins diumenge a l'esplanada del parc de Ribes Roges, davant del passeig del Carme

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge de l'Ajuntament, Xavier Oller, el president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco i el conseller delegat d'Adigsa, Frederic Linares, han visitat aquest migida l'exposició itinerant Habitatge/cat, que durant aquesta setmana estarà instal·lada a la nostra ciutat.

La mostra està destinada a explicar les polítiques d'habitatge que el Govern de la Generalitat ha posat en marxa els darrers anys i es pot visitar fins al proper diumenge 25 de juliol, de 10 h a 20 h, a l'esplanada del parc de Ribes Roges, davant del passeig del Carme (antiga piscina de Ribes Roges).

Les persones que visitin la instal·lació coneixeran el que ofereix l'Administració per accedir a l'habitatge: habitatge protegit de compra i lloguer, ajuts per comprar i llogar, ajuts per a l'emancipació dels joves, garanties que dóna la Generalitat als propietaris que volen llogar un pis i la xarxa d'habitatges que té l'Administració per a joves, gent gran i persones amb necessitats específiques d'allotjament. També trobaran les mesures impulsades en matèria d'habitatge davant la crisi econòmica.

L'exposició presenta, igualment, els ajuts i préstecs per a la rehabilitació d'edificis i d'habitatges quant a la reparació de patologies estructurals, instal·lació d'ascensors, adequació d'instal·lacions comunitàries i incorporació d'elements de sostenibilitat i eficiència energètica. Hi ha un apartat dedicat a la qualitat i innovació, ja que avui és bàsic construir amb el menor impacte ambiental i, per tant, amb criteris d'ecoeficiència.

Un cop finalitzada la visita a l'exposició el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Xavier Oller, ha explicat que "l'objectiu és acostar les polítiques d'habitatge a la ciutadania i sobretot facilitar les gestions sobre aquesta qüestió al mateix territori". En aquest sentit, Xavier Oller ha destacat la posada en marxa de l'Oficina Local de l'Habitatge per oferir aquest millor tracte a la ciutadania.

Per la seva banda el conseller delegat d'Adigsa, Frederic Linares, ha destacat "la posada en marxa del Registre de Sol·licitants d'Habitatge Protegit una eina que permet tenir constància de les persones que volen sol·licitar un habitatge protegit".

Quant als ajuts destinats a aquest àmbit, a VNG des del 2008 s'han aprovat un total de 585 ajuts al lloguer, la qual cosa ha suposat una inversió d'1.396.619 euros. Pel que fa als ajuts de Renda Bàsica d'Emancipació, a Vilanova i la Geltrú han estat un total de 624 persones joves les que l'han rebut.

Les entitats locals i associacions de veïns de Vilanova i la Geltrú poden demanar visites concertades a l'a/e habitatge.cat@gencat.cat. També s'ha creat un bloc sobre l'exposició 

Després de Vilanova, l'exposició finalitza el seu recorregut per Catalunya la setmana que ve, que anirà al Prat de Llobregat (Baix Llobregat). En total l'exposició haurà visitat 21 municipis de tot Catalunya per explicar la política d'habitatge actual: l'accés a l'habitatge, la qualitat i la innovació, el pla de futur i les mesures que la Generalitat ha adoptat per fer front a la crisi econòmica. 

Descarrega't la imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00