Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2009

VNG ratifica el seu compromís amb el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia

Signatura del Pacte d'alcaldes amb la Diputació       Signatura del Pacte d'alcaldes amb la Diputació

Ahir es va signar el document amb el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, així com un acord per avançar en la gestió del Consorci Colls i Miralpeix

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, i l'alcalde de Canyelles, F. Xavier Robert, van signar ahir dimecres a la tarda l'adhesió d'aquests tres municipis a l'anomenat "Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia", amb el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron. L'acte va tenir lloc al Centre d'Estudis del Mar de Sitges, on també es va celebrar una reunió del Consorci Colls Miralpeix. Ambdós actes van comptar també amb la presència de la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Iolanda Sánchez.

Reunió Consorci Colls Miralpeix i Diputació de BarcelonaVilanova i la Geltrú ja es va adherir al Pacte d'alcaldes i alcaldesses el juliol de 2008, però ahir va tenir lloc un acte formal de signatura del compromís, juntament amb els municipis de Sitges i Canyelles, aprofitant la visita a la comarca de Joan Antoni Baron. Prèviament a aquest acte, el representant de la Diputació de Barcelona i l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, com a president del Consorci dels Colls i Miralpeix, havien signat un conveni que, entre d'altres qüestions, ha de permetre iniciar els treballs de redacció del Pla de Gestió del Litoral del Garraf. En concret, la Diputació s'encarregarà de la redacció del Pla de gestió de la zona de condicionament marí i també donarà suport a les activitats del Pla d'Acció del Consorci. A la reunió de l'organisme i la posterior signatura hi van assistir també l'alcalde de Sitges i vicepresident del Consorci, Jordi Baijet, l'alcalde de Sant Pere de Ribes i president del Consell Comarcal del Garraf, Josep A.Blanco, i el regidor de Medi Ambient de Sitges, Josep Orriols. 

Pacte d'alcaldes i alcaldesses

Pel que fa al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia, la seva finalitat és impulsar els objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals 105 són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La ciutat de Vilanova i la Geltrú ja té elaborat aquest document, que justament s'ha aprovat en el Ple municipal ordinari d'aquest octubre. La Diputació de Barcelona ha destinat, entre 2008 i 2009, un total d'1,5 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

En la seva estada a la comarca, el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, també va visitar la planta de compostatge de la Mancomunitat de municipis Penedès-Garraf a Sant Pere de Ribes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00