Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2014

Acord amb els treballadors de la Piscina i Parc del Garraf perquè avui cobrin la nòmina de juny i la setmana vinent la de juliol

   Neus Lloveras, alcaldessa de VNG Neus Lloveras, alcaldessa de VNG

Els representants dels treballadors anuncien que desconvoquen la vaga

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha anunciat aquest migdia l'acord a que s'ha arribat amb els treballadors i treballadores del CEM Esportiu la Piscina i Parc Esportiu del Garraf perquè avui mateix puguin cobrar el 75% de la nòmina del mes de juny, que l'empresa concessionària del servei encara no els havia abonat. L'acord, que també inclou que el personal laboral cobri la setmana vinent la nòmina corresponent al mes de juliol, ha vingut acompanyat de l'anunci per part dels representants sindicals de la desconvocatòria de la vaga, prevista per a partir d'avui dimarts i amb caràcter indefinit.

Després que el Ple Municipal aprovés, per una amplia majoria, la intervenció total de la concessió dels dos equipaments, aquest matí l'alcaldessa, la regidora d'esports i tècnics municipals de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han mantingut la primera reunió amb els responsables de l'empresa concessionària per tal d'establir quin haurà de ser el funcionament del servei mentre duri la intervenció. Tal i com ha explicat l'alcaldessa la reunió ha estat molt positiva ja que l'empresa ha mostrat bona predisposició a col·laborar en tot moment "Aquesta col·laboració ha estat fonamental ja que hem pogut signar un acord pel qual els treballadors cobraran avui la part de la nòmina del juny que se'ls deu i, abans del 5 d'agost, la nòmina del mes de juliol. En aquesta mateixa reunió, els representants dels treballadors ens han anunciat que retiraven la vaga indefinida convocada per avui dimarts".

Neus Lloveras ha dit que avui torna la normalitat als dos equipaments, ja que s'ha garantit el servei i els sous del personal, dos aspectes que per l'Ajuntament han estat claus alhora de prendre la decisió de fer una intervenció total de la concessió. "Avui hem fet un gran pas, però ens queda encara molta feina per fer, ja que tenim l'objectiu de desenvolupar un Pla de Viabilitat que garantirà la continuïtat d'aquest servei a la ciutat. Vilanova i la Geltrú el necessita i entre tots ho hem de fer possible. Son instal·lacions de qualitat i des d'aquí animo a la ciutadania a utilitzar-les". Lloveras ha explicat que el treball més immediat se centrarà en aplicar el Pla de Viabilitat, atendre els contenciosos i revisar les intervencions que s'hauran de fer al Complex Esportiu. A més durant l'agost es treballarà el tema relacionat amb el deute bancari i s'acabarà d'implantar el sistema de funcionament.

L'alcaldessa ha explicat que la intervenció consisteix en una supervisió total per part de l'Ajuntament, en la realització d'un seguit de mesures que l'empresa ha d'acomplir. "Volíem fer una intervenció el màxim de pactada possible. L'acord no va ser possible i s'ha triat aquest camí. Tot i que no és el que volíem podem dir que s'ha fet de manera civilitzada i amb col·laboració total des del primer moment per part dels responsables de l'empresa".
 
Per la seva banda, la Regidora d'Esports Blanca Albà ha explicat que ara el més important, un cop garantit el servei i el sou dels treballadors, es fer que aquesta intervenció faci viable la continuïtat dels dos equipaments. "Hem de treballar tots plegats per recuperar el volum d'abonats que ens ha d'ajudar a que aquest servei torni a ser viable, i establir els mecanismes que ens permetin aplicar el Pla de Viabilitat amb les màximes garanties. Així mateix tenim previst iniciar al setembre l'auditoria".

En la mateixa línia que l'alcaldessa, la regidora d'Esports s'ha manifestat convençuda d'iniciar una nova etapa que permetrà mantenir un servei essencial per a la ciutat i al qual l'Ajuntament no està disposat a renunciar-hi.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00