Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/10/2013

Bona acollida dels itineraris sobre Cabanyes i els indianos

Ruta per Vilanova i la Geltrú per conéixer Manuel de Cabanyes  Ruta per Vilanova i la Geltrú per conéixer Manuel de Cabanyes

Dimecres, recital poètic a La Sala, emmarcat en l'exposició 'El mar. Abans verd, ara blau'

Els itineraris urbans 'La Vilanova de Manuel de Cabanyes' i 'La Vilanova dels Indianos' van tenir una bona acollida i van exhaurir les places disponibles. La iniciativa formava part de les Jornades Europees de Patrimoni que es van dur a terme aquest cap de setmana. Es tractava d'una activitat per a donar a conèixer el patrimoni de la ciutat.

Montserrat Comas, directora de la Biblioteca Víctor Balaguer, va resseguir alguns dels espais de la ciutat vinculats al poeta com ara la casa natal, el carrer que va rebre el seu nom i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Durant l'itinerari es van llegir algunes de les poesies que Manuel de Cabanyes va escriure. 

La Vilanova de Manuel de Cabanyes 2

Per la seva banda, l'arquitecte Josep Maria Pujol, va resseguir l'empremta colonial que van deixar els indianos i que va marcar el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de Vilanova i la Geltrú. L'itinerari va incloure la visita a algunes cases d'indianos, com la Casa Jenaro i Ferrer i Can Pahissa, exemples de l'arquitectura de l'època.

La Regidoria de Cultura ha previst continuar organitzant més itineraris urbans per difondre el ric patrimoni de la ciutat. 

Més fotos dels itineraris AQUÍ


Vilanova Recital poètic a La Sala

D'altra banda, dimecres 9 d'octubre a les 19h, al Centre d'Art Contemprani LA SALA (Joaquim Mir, 12) tindrà lloc el recital de poesia 'Sons de mar' amb la participació de Montserrat Lago, Dolors Juan Hill i Francesc Pasqual, que recitaran una selecció pròpia dels seus poemes que tenen com a temàtica central el mar.

Es tracta d'una activitat complementària a l'exposició 'El mar. Abans verd, ara blau' que es pot visitar a LA SALA fins el diumenge 20 d'octubre.

Montserrat Lago, periodista, ha treballat a la ràdio al llarg de quaranta-set anys, així com també ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació. Ha publicat el llibre 'Les Cases Noves, 50 anys després' i actualment està treballant en un nou llibre 'La cuina de les sínies i de la mar de Vilanova i la Geltrú', una recerca de les antigues sínies del terme de Vilanova.

Dolors Juan Hill (Sitges, 1932). Poeta. Els seus poemes han estat publicats en els volums dels premis Sant Jordi de l'IEP. També ha guanyat diversos guardons en les convocatòries de la Setmana del Mar. L'IEP publicà l'any 2000 'Recull a tres veus' junt els treballs poètics de Maria Dolors Pujades i Eulàlia Vergés amb les il·lustracions de Florència Coll. Els seus poemes apareixen habitualment en el setmanari L'Eco de Sitges. L'any 1999 guanyà la Viola dels Jocs Florals de la Gent Gran.

Francesc Pasqual i Moster, professor de l'Institut Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú, ha publicat diversos llibres de poemes, com ara 'El dolç oblit' i 'Arrels a la brisa'. També ha realitzat col·laboracions en el camp de l'art, acompanyant amb paraules i versos els treballs d'artistes locals. L'any 2012 va participar en l'exposició 'Xino xano cap al tard' que va tenir lloc també a La Sala.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00