Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/12/2012

L'auditori de Neàpolis acull la presentació de cinc projectes de CFGS de videojocs i entorns virtuals que imparteix l'EMAID

L'auditori de Neàpolis s'ha omplert per a la presentació dels projectes VNG Games      L'auditori de Neàpolis s'ha omplert per a la presentació dels projectes VNG Games

VNG té l'únic centre públic que ofereix aquest cicle formatiu de grau superior de videojocs i entorns virtuals

L'auditori de Neàpolis s'ha omplert aquest matí per acollir la presentació de cinc projectes de final de cicle formatiu de grau superior de videojocs i entorns virtuals que imparteix l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) de Vilanova i la Geltrú.
Davant d'un públic format per professionals del sector i els mateixos professors i alumnes del centre educatiu, els exalumnes de l'EMAID, ja que tots ells van finalitzar els seus estudis el curs passat, han presentat els seus projectes finals. A la presentació hi ha assistit la regidora de Cultura, Marijó Riba, responsable de l'Escola Municipal d'Art i Disseny qui ha destacat la importància de la tasca que du a terme l'escola municipal que "imparteix una formació que és pionera al país i situa l'EMAID com a únic centre educatiu públic que ofereix aquests cursos". Així mateix, Marijó Riba ha posat de manifest "l'alt índex d'inserció laboral dels alumnes que cursen aquests cicles formatius i ha assenyalat la tasca realitzada pels professors del centre a l'hora d'implicar el sector empresarial en aquesta presentació".

Els cinc projectes seleccionats per a l'acte d'avui han estat: 

*BattleRush, creat per Héctor Teruel, es tracta d'un videojoc en 3D de combat tàctic per torns amb elements tipus d'un 'Rol Playing Game'.

*Trade, creat per Eric Moliner, aquest és un videojoc de gestió comercial en 3D que es desenvolupa en una Xina post-apocalíptica

*The Last Land, creat per Albert Márquez. Ès un videojoc de ‘Rol Playing Game' a l'estil cartoon que situa l'acció a Caleon, una ciutat que es troba situada enmig de set illes.

*Final Fantasy VI 3D (Remake), d'Andrés García. Aquest projecte és un remake del clàssic Final Fanyasy VI que va sortir originalment per SuperNintendo, l'any 1994, creat per l'empresa Squaresoft. És un joc del tipus ‘Joc de Rol Japonès'.

*Vlacks, d'Adrià Rodríguez. Es tracta d'un videojoc de puzzle i arcade en el qual cal superar diferents obstacles per esdevenir un soldat Vlack.

Actualment una cinquantena d'alumnes estan cursant aquests estudis de grau superior a l'EMAID, que és l'únic centre de titularitat pública de Catalunya que compta amb aquesta oferta formativa. Durant la jornada d'avui també s'ha comptat amb la ponència que ha fet el director general de la Factoria d'Imatges, Bernat Casanovas i la presentació de ‘Canica Game' una videojoc dissenyat pel professor de l'EMAID, Oriol Manyà amb la col·laboració dels alumnes, Joshua Llombart i Roger Pére. 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00