Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2009

Aprovada la signatura de conveni amb ADIGSA per a la creació d'una borsa d'habitatge de lloguer social

   L'objectiu és crear una borsa d'habitatge de pisos socials, en règim de lloguer    L'objectiu és crear una borsa d'habitatge de pisos socials, en règim de lloguer

El programa s'emmarca en les polítiques municipals per facilitar l'accés a l'habitatge

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat la signatura d'un conveni amb Adigsa, empresa adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, per tal de gestionar el Programa de mediació per al lloguer social.

Amb aquest programa es crearà una borsa de mediació en lloguer social, que estarà gestionada pel Servei de Convivència Civisme i Mediació i l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i és fruit de la col·laboració amb el Ministerio de Trabajo e Inmigración.

Tal i com ha explicat la primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez, "l'objectiu del programa és ajudar la ciutadania a trobar un habitatge en condicions dignes i mobilitzar els immobles desocupats o buits del nostre municipi. Més si tenim en compte la situació actual, on molts llogaters no poden assumir el cost actual dels pisos de lloguer".

La borsa es nodrirà d'habitatges nous o existents que disposin de cèdula d'habitabilitat o estiguin en condicions d'obtenir-la. Aquests habitatges s'oferiran a preus per sota de mercat. Els propietaris que ofereixin el seu pis en lloguer a través de la borsa rebran a canvi una cobertura contra impagaments, la garantia de retorn de l'habitatge en bon estat i el compromís per part de la borsa de fer un seguiment de la relació contractual entre propietari i llogater durant tota la vigència del contracte de lloguer.

Addicionalment, els propietaris podran obtenir ajuts per a reformes i crèdits per a la rehabilitació de l'habitatge, en cas que fos necessari per poder posar-lo en lloguer. Per altra banda, aquests habitatges s'oferiran a les persones amb dificultats per accedir a un habitatge que prèviament s'hagin inscrit a la borsa com a sol·licitants de lloguer.

La borsa ofereix als llogaters trobar un habitatge adient a les seves necessitats i possibilitats de pagament, i a punt per entrar-hi a viure (ja que disposen de la cèdula d'habitabilitat). A més a més, la borsa els tramita ajuts per al pagament del lloguer i els informa i assessora durant tota la relació contractual. També cal remarcar que la borsa és oberta a tota la ciutadania per a qualsevol consulta o assessorament sobre qüestions relatives a lloguer.

La borsa de mediació en lloguer social serà gestionada des de l'Oficina Local d'Habitatge, ubicada al carrer de Josep Llanza, 1-7, 2a planta, i allà s'hi podran adreçar les persones interessades tant en oferir habitatge com en sol·licitar un pis de lloguer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00