Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/05/2007

El 24 de maig s'inaugura una exposició dedicada a Manolo Hugué

L'exposició es podrà visitar del 24 de maig al 2 de setembre   La regidora de Cultura Mercè Foradada, amb Montserrat Blanch i Montse Alós

La mostra, de més de cent peces, es podrà visitar durant tot l'estiu al Museu Víctor Balaguer

El Museu Víctor Balaguer de VNG acollirà a partir del 24 de maig i fins el 2 de setembre una exposició dedicada al polifacètic artista Manolo Hugué. Aquest migdia s'ha fet la presentació d'aquesta activitat, davant la regidora de Cultura, Mercè Foradada, la comissària de l'exposició, Montserrat Blanch, i la responsable del museu vilanoví, Montse Alós. 

L'exposició dedicada a l'escultor Manolo Hugué vol oferir al públic una exhaustiva representació de la seva trajectòria artística, per la qual cosa s'han inclòs peces de totes les èpoques i tècniques, a partir d'una selecció de dibuixos, pintura, escultura, relleus i joies. 

La regidora de Cultura, Mercè Foradada, ha manifestat que aquesta exposició reflexa la voluntat que té el museu per alternar exposicions de producció pròpia amb d'altres d'itinerants, com seria el cas d'aquesta. Per la regidora de Cultura, la mostra representa una bona oportunitat per conèixer l'obra global de Manolo Hugué, i contribuir així a ampliar la visió de l'artista, molt relacionada amb el món bohemi. Per la seva banda, la comissaria de l'exposició, Montserrat Blanch ha explicat que tal i com s'ha dividit la mostra, a través d'àrees temàtiques, la gent podrà conèixer la trajectòria d'aquest artista , nascut l'any 1872 i que va tenir una vinculació especial amb la nostra ciutat, on hi passava alguns estius.

 La seva etapa professional i personal a les ciutats de Barcelona i Paris, la captació del moviment, la feminitat, els retrats, els relleus, les obres de caràcter religiós, les joies, els bodegons i animals de companyia, i els paisatges de Caldes de Montbui i la seva rodalia, són els àmbits en que s'ha dividit la mostra. L'exposició conté més de cent peces procedents, en la seva majoria, del fons del Museu Abelló, Museu Thermalia, Museu de Granollers i Museu Víctor Balaguer de VNG, que n'aporta un total de set. Paral·lelament, s'ha organitzat un seguit d'activitats complementàries com una conferència, a càrrec de la comissaria de l'exposició, la presentació d'un llibre sobre Manolo Hugué, a càrrec del seu autor, Francesc Fontbona, visites guiades i visites nocturnes a l'estiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00