Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/07/2012

La Mesa de Ciutat vol impulsar la recuperació econòmica i preservar la cohesió social

Agents socials i econòmics amb representants dels grups polítics municipals, a la constitució de la Mesa     Agents socials i econòmics amb representants dels grups polítics municipals, a la constitució de la Mesa

Partits polítics i agents econòmics i socials s'uneixen per garantir els drets socials de la població i reforçar les polítiques públiques d'ocupació i promoció econòmica

Treballar conjuntament per fer front des de diferents àmbits a l'actual situació de crisi a Vilanova i la Geltrú és l'objectiu de la Mesa de Ciutat per a la Cohesió Social i l'Impuls Econòmic que es va constituir ahir.

Els partits polítics amb representació municipal, amb l'alcaldessa Neus Lloveras al capdavant, la UGT de l'Alt Penedès-Garraf, CCOO de l'Alt Penedès-Garraf, la Delegació al Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona, l'ADEG, Viu Comerç, el Gremi de Constructors, el Gremi d'Hoteleria, la Confraria de Pescadors i representants de les associacions de veïns i veïnes de la ciutat van participar en la constitució de la Mesa.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, va valorar molt positivament aquest front comú per combatre problemàtiques com l'atur i es va mostrar convençuda que "serem capaços de treballar conjuntament, fermament". És per això que en la primera reunió ja es va decidir actuar davant de dues problemàtiques urgents amb dues trobades concretes. "Hem decidit fer dos monogràfics de xoc sobre ocupació i serveis socials i accions d'urgència". Neus Lloveras va expressar el seu convenciment que "de cada reunió hem de sortir amb solucions concretes, amb un problema resolt, encara que sigui petit, sinó la Mesa serà un fracàs".

La Mesa prioritzarà les accions a desenvolupar i en farà el seguiment. Per això s'aniran creant equips de treball en qüestions considerades prioritàries, com ara les activitats econòmiques al voltant del port, la definició del model turístic, la indústria -especialment en els nous sectors emergents en activitats relacionades amb el mar, el disseny industrial i el ferrocarril-, l'habitatge i les polítiques d'ocupació.

Els membres de la Mesa de Ciutat també van apuntar d'altres accions a dur a terme per millorar la qualitat de vida i reactivar l'economia local, com ara reclamar un finançament just dels municipis, garantir l'estabilitat i la transparència del pressupost municipal, l'activació de la finestra única municipal per a les iniciatives empresarials, avançar en les mesures per fer front als desnonaments i establir un pla per a l'impuls de la rehabilitació i millora del parc d'habitatges i el foment de l'eficiència energètica.


Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00