Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2016

La Nit dels Museus es consolida

L'orquestra simfònica de l'ECMMM va obrir la Nit dels Museus   L'orquestra simfònica de l'ECMMM va obrir la Nit dels Museus

Dissabte a la nit els museus de Vilanova i la Geltrú es van omplir de públic per gaudir de les exposicions, activitats, concerts i intervencions artístiques d'aquesta festa

 El públic ja espera la Nit dels Museus. Els cinc museus de Vilanova i la Geltrú es van sumar dissabte, per quart any consecutiu, a aquesta iniciativa europea oferint una programació especial adreçada a tots els públics.
Sota el lema “Una nit, cinc museus per visitar”, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Art Contemporani LA SALA, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya van obrir portes de set de la tarda a una de la matinada per a celebrar conjuntament aquesta festa.

La Nit dels Museus és una gran oportunitat per a conèixer el patrimoni de la ciutat. Vilanova i la Geltrú té un patrimoni singular, i poder-lo mostrar de nit amb activitats complementàries i de manera conjunta s'ha convertit en una nova festa a la ciutat, on participen ciutadans i ciutadanes de totes les edats.
La Nit dels Museus ha suposat obrir les portes dels museus a públics molt variats, famílies senceres, i moltes persones que habitualment no visiten els museus.
El potencial de les col·leccions, els edificis, els artistes i creadors, els jardins, i els espais de cadascun dels equipaments situa Vilanova i la Geltrú en el panorama museístic català.

El Museu Romàntic Can Papiol obria la Nit amb el concert inaugural als seus jardins amb l'orquestra simfònica de l'Escola – Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, dirigida per Francesc Serra. La tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, va donar la benvinguda als visitants i els va animar a gaudir de la riquesa del patrimoni cultural de la nostra ciutat.

La programació de la Nit dels Museus va incloure actuacions musicals a cadascun dels equipaments gràcies a la col•laboració de les tres escoles de música de la ciutat: l'Escola Municipal - Conservatori de Música Mestre Montserrat, l'Escola de Música Freqüències i l'Escola Musicàrea.
A més, es van fer diverses intervencions artístiques sota el títol de “-ions”. 10 artistes establerts a Vilanova, capitanejats per Joan Nadal, van presentar un seguit de creacions, instal•lacions, intervencions i reflexions que es podran observar i visitar fins diumenge 5 de juny. Els artistes que intervenen són Esther Sampietro, Sònia Martínez, Montse Virgili, J.M. Pinyol, Joan Nadal, Iol Bernadó, Xavier Pascual, Pau Pinto, Mònica Guilera i Tim Johnson.

Pel que fa a les xifres de visitants, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer en van comptabilitzar 1.988 durant la Nit dels Museus. Una xifra més elevada que l'any anterior, però sense aglomeracions, tot i que els visitants entraven i sortien constantment. S'hi van poder veure força estrangers, i moltes famílies amb cotxets. També persones que volien visitar específicament l'exposició “Llaverias i el mar”, i estudiants que tenien un encàrrec escolar de fotografiar mostres d'art grec, romà o egipci.

Pel que fa al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, hi van passar 576 persones. La valoració va ser molt positiva, i la Masia d'en Cabanyes va rebre de manera intermitent un nombre més alt de visites que l'any passat.

Pel Centre d'Art Contemporani La Sala també hi van passar més persones que l'any 2015, en total 570, que van generar un molt bon ambient, gràcies també al concert de Musicàrea, que va agradar molt i que va donar vida a la Sala de les Voltes.

Al Museu Romàntic Can Papiol el nombre de visitants va ser de 1.852, més que l'any anterior. L'orquestra simfònica va brillar, fet que demostra un any més la bona sintonia de la combinació de museus i música. La lluna plena i la temperatura excel·lent van contribuir a que fos una nit rodona.

Pel que fa al Museu del Ferrocarril, durant l'horari nocturn el van visitar 1.631 persones, que se sumen a les que hi van passar durant el dia i el dimecres anterior, Dia Internacional dels Museus. Una xifra que també millora la de l'any passat, i que demostra com la festa es consolida a la nostra ciutat.

Així, els museus han estat protagonistes culturals de la ciutat durant una nit, però també durant tot el cap de setmana, en aquesta nova festa cultural, que serveix d'excusa per posar la cultura a la centralitat de la vida de la ciutat.

Podeu veure un ampli àlbum de fotografies de la Nit dels Museus aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00