Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2014

La Fira de Novembre 2014 tindrà un estudi del seu impacte econòmic

La contractació d'espais i estands ja ha arribat al 100% d'ocupació

La Fira de Novembre de 2014 ocuparà 66.000 metres quadrats, i tindrà 252 estands i 226 expositors. Per sectors hi haurà 20 expositors d'automoció, 17 de Viu Comerç, 14 de gastronomia, 36 d'alimentació, 60 de promoció, 11 de nàutica, 43 de parades, 12 d'entitats, 5 de clubs esportius i 8 d'altres com l'Ajuntament, Canal Blau, Creu Roja o Protecció Civil. Al llarg dels tres dies de la Fira, del divendres 7 al diumenge 9 de novembre, l'escenari central de l'Eixample de Mar acollirà més de trenta actuacions; hi haurà més de 30 activitats a la zona dels tallers, més de 60 activitats organitzades pels expositors als seus estands, i 14 accions divulgatives al voltant de l'activitat econòmica, en aquest darrer cas, al llarg de tota la setmana de la Fira.

La Fira de Novembre 2014 la inaugurarà el conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, a l'alçada del Monument a Francesc Macià a la rambla de la Pau, el divendres 7 al migdia.

Pel regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, l'edició d'enguany de la fira és la "culminació del canvi de model d'organització que es va plantejar a l'inici del mandat d'aquest govern. En aquells moments varem recollir aportacions de tots els sectors i agents implicats i el resultat ha estat un èxit. La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú té una clara vocació de capitalitat i lideratge. No hi ha hagut un simple canvi físic – que hi ha estat i molt important – sinó que s'ha volgut treballar en un canvi de model que s'ha consolidat i ha complert les expectatives"

Així mateix, Gerard Figueras ha anunciat que enguany la Fira de Novembre ha contractat els serveis d'una empresa per tal de dur a terme un estudi d'impacte econòmic del certamen. "Finalment podrem esbrinar quin és el veritable impacte que té en l'economia local la Fira de Novembre, quin volum de diners genera, quantes persones ens visiten, quin son els seus interessos i quins son els sectors amb més preponderància".

Entre les novetats que s'han destacat cal citar la nova centralitat de la plaça de la Vila amb la nova proposta de Viu Comerç a la que se suma l'Espai Gastronòmic organitzat per PIVSAM i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú sota la gestió de Temps de Vi. També el fet que el comerços de la ciutat que vulguin podran obrir el diumenge de Fira, i que el museus de la ciutat oferiran un 2x1 al preu de les seves entrades. El diumenge al matí es manté la trobada de puntaires al passeig del Carme, així com dissabte matí la quarta edició de la Trobada de Col·leccionistes. També torna, aquesta vegada a iniciativa del Gremi d'Hoteleria i Restauració, l'acció de la Tapa de la Fira, així com un extens llistat d'activitats dels 16 expositors de Viu Comerç a la plaça de la Vila amb diferents desfilades i showrooms. És publica el Diari de la Fira, que editarà el Diari de Vilanova, i també es potenciarà l'obtenció d'informació sobre l'esdeveniment firal a través de l'aplicació per a mòbils Vilanova Plus. Per qüestions sanitàries no hi haurà cavalls a la Fira, malgrat que es mantenen la presència de les hípiques i dels Tres Tombs, però amb una major presència d'animals de granja.

Des de l'Estació Nàutica, el seu gerent, Josep Manuel Pereira, explicà que "en nàutica som un indret de referència nacional i és una bona manera de mostrar la ciutat. L'Estació Nàutica tindrà una presència no estàtica a la fira i molt més promocional ja que oferirem productes diversos com poder veure la ciutat des d'un globus aerostàtic, des d'un veler, o des d'una llanxa d'alta velocitat. A més promourem el caiac, la vela lleugera o les visites guiades al port de Vilanova i la Geltrú. Volem que sigui una fira amb moltes experiències a l'abast de tothom. Només caldrà que el bon temps ens acompanyi i es puguin dur a terme aquestes activitats amb normalitat."

Per la seva banda, el secretari general de l'ADEG, Isidre Also va afirmar que "cal reconèixer en positiu els canvis que ha patit la Fira al llarg d'aquest darrers tres anys. Ara, finalment, la fira pren el rumb d'implicar molt més directament les diferents activitats econòmiques i empresarials de la ciutat per a que facin actes i desenvolupin propostes. En aquest sentit cal destacar el bon treball de PIVSAM per apostar per un expositor que s'acosta a la realitat de la ciutat."

Quant al cicle de xerrades que ha organitzat l'ADEG, Isidre Also destacà el ja tradicional acte del pòrtic a la Fira que es farà el dijous 6 de novembre a la Biblioteca Víctor Balaguer a partir de les 19.30 h. El convidat d'enguany és Anton Costas, president del Cercle d'Economia. També ha remarcat la xerrada que el dimarts 4 de novembre al vespre es farà al Foment Vilanoví on una dotzena de persones que no viuen a la ciutat donaran la seva visió de Vilanova i la Geltrú, Also ha assegurat que aquesta trobada "pot esdevenir força provocadora".

Sobre el nou espai gastronòmic que es podrà trobar a la plaça de la Vila, Carles Carbonell, de Temps de vi, explicà que hi haurà diferents propostes gastronòmiques, enològiques i de cervesa artesanal. Tot això es combinarà amb diferents tastos de vi, a més de la mostra de cuines de l'Eix Diagonal que es farà dissabte a la tarda.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00