Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/09/2007

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de VNG emet un comunicat en relació als fets produits dilluns al Ple

 Iolanda Sánchez, Joan Ignasi Elena i Tomàs Álvaro     Iolanda Sánchez, Joan Ignasi Elena i Tomàs Álvaro

L'equip de govern prendrà les mesures oportunes perquè no es tornin a produir fets semblants

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez i el segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, han fet aquest matí l'habitual trobada setmanal amb la premsa, la primera després del parèntesi estival. 

La celebració del Ple ordinari municipal de dilluns ha centrat la intervenció de l'alcalde qui ha valorat molt positivament el final de la tramitació i propera adjudicació del sector 2 i 3 del Llimonet. Per Joan Ignasi Elena, aquesta representa una important actuació urbanística que acabarà d'enllaçar el sector del Llimonet amb el barri del Tacó i l'avinguda de Vilafranca del Penedès. 

L'alcalde també s'ha mostrat satisfet per l'aprovació dels comptes generals, als que ha definit com a sanejats i equilibrats. Uns comptes que, per Joan Ignasi Elena, permetran encarar la nova legislatura amb possibilitat de realitzar nous projectes de ciutat. La trobada amb el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, en el marc de la reunió de l'Associació de Municipis amb Transport urbà, i el principi d'acord en el conveni col·lectiu de l'empresa Malhe, han estat altres dels aspectes destacats pel cap del govern local. L'equip de govern també s'ha volgut pronunciar sobre els fets produïts dilluns al Ple, quan un grup de joves va ocupar el Saló de Plens i va impedir que se celebres la sessió. Per l'alcalde de Vilanova no cal donar més importància a l'actuació dels joves perquè aquests no representen res. Joan Ignasi Elena també ha dit que al llarg de la història s'han produït interrupcions al plenari per denúncies ciutadanes, però que aquesta és la primera vegada que la interrupció es fa per impedir l'exercici democràtic dels representants dels ciutadans i ciutadanes de VNG. Davant els fets, i amb la voluntat de prendre les mesures oportunes perquè no es repeteixi la situació viscuda dilluns al Ple, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de VNG ha emès el següent comunicat: "La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol manifestar la seva més contundent repulsa als fets que es van produir al Ple Ordinari celebrat el dilluns 17 de setembre, quan un grup de persones va irrompre de manera incívica al saló de plens, motiu pel qual es va haver de suspendre momentàniament la sessió fins que van ser desallotjats i identificats per la ràpida i efectiva actuació de la Policia Local. Creiem que es va tractar d'un assalt premeditat que va atemptar directament contra la base i l'exercici de la democràcia, i que va intentar fer impossible que el màxim òrgan de representació de la ciutadania -el Ple Municipal-seguís el seu curs amb la normalitat habitual.

Més incomprensibles ens resulten aquests fets quan des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i sobretot des del Ple Municipal, sempre s'ha ofert la possibilitat - a la que molts ciutadans i ciutadanes s'han acollit - de fer sentir les opinions i les consideracions de tota mena de col·lectius i entitats ciutadanes al llarg de les sessions plenàries, tot esdevenint un exercici de participació i diàleg. Estem fermament convençuts que els valors democràtics no es poden demostrar mai a través de la força, la intolerància o la manca de consideració a qui no pensa de la mateixa manera. Només a través del diàleg i del contrast d'idees es pot construir una societat més lliure, més democràtica i més humana, on la diversitat d'opinions sempre ha de tenir cabuda i ha de ser protegida pel marc legal. I aquesta és una creença que ens uneix a tot i a totes en la construcció d'una societat millor i que mai no deixarem de defensar perquè està en la base més arrelada i íntima de les nostres conviccions. 

És per aquest motiu que accions com les que ens condueixen a fer aquest comunicat, mai no podran comptar ni amb el nostre suport ni amb la nostra comprensió, però tampoc ens impediran de seguir obrint ponts a la paraula, a la discussió ben entesa i al respecte a la diferència."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00