Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2008

Els alumnes internacionals del màster en comunicació gastronòmica són rebuts per l'Ajuntament de VNG

  Tomàs Álvaro va donar la benvinguda als participants Tomàs Álvaro va donar la benvinguda als participants

Els joves, procedents de diferents països d'arreu del món, van visitar el Mercat del Centre i la Llotja de Pescadors

La trentena d'estudiants del 'Màster in Food Culture: Comunicating Quality Products', de La Università degli Studi di Scienze Gastronomiche van visitar aquest dijous, la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de Ciutat,Tomàs Álvaro, va rebre el grup d'estudiants, procedents de diferents països d'arreu del món, principalment dels Estats Units, però també de d'Austràlia, Corea, Israel, Nova Zelanda, Itàlia, França o Anglaterra.

Els nois i noies que han centrat la seva estada a Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu de conèixer els diferents models de producció alimentària, especialment la de tipus sostenible, reben a través d'aquest màster formació sobre el món de la comunicació i promoció dels productes de qualitat, a partir d'un coneixement profund dels contexts antropològics i històrics del consum amb una visió europeista.

Tomàs Álvaro els va parlar de les virtuts de la dieta mediterrània i els va explicar com des de l'Ajuntament de VNG es treballa en la promoció de productes autòctons, a través de diferents campanyes, amb l'objectiu d'augmentar-ne el consum entre la població. Campanyes que recullen receptes tradicionals, adaptades a les noves maneres de cuinar, on la base és el producte de qualitat i de proximitat.

Després de la recepció oficial, els estudiants van visitar el Mercat Municipal del Centre i van fer un recorregut per la Rambla fins arribar a la plaça de la Mediterrània, on van dinar. Ja a la tarda la comitiva va anar fins a la llotja del peix, on se'ls van explicar els processos que se segueixen, des que el peix arriba a bord de les barques, fins que es classifica, se subhasta i es carrega als camions. Després van realitzar, a la mateixa llotja, una sessió de treball sobre temes pesquers.
Visita al mercat del centreVisita a la Llotja del peix
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00