Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2013

Llibres del segles XVI i XVII de Can Papiol es dipositen a la Biblioteca de Catalunya

Biblioteca de Can Papiol Biblioteca de Can Papiol

Amb el llegat bibliogràfic i documental existent a les biblioteques Víctor Balaguer, Llegat Joaquim Molas, Masia Cabanyes i Can Papiol, VNG pretén ser referent per a l'estudi i el coneixement

La Biblioteca de Catalunya, com a responsable del patrimoni bibliogràfic del territori, s'ocuparà de la catalogació dels llibres de la biblioteca del Museu Romàntic Can Papiol pertanyents als segles XVI i XVII que no ho han estat classificats amb anterioritat. El nombre de llibres d'aquest període és de 550 exemplars dels quals uns 130 ja havien estat catalogats a càrrec de la Diputació de Barcelona. De la resta, ara, se n'ocuparà la Biblioteca de Catalunya.

El procés es farà en diferents fases per tal que les lleixes de la biblioteca de Can Papiol puguin seguir mostrant part dels seus exemplars als visitants. En aquest primer lliurament es dipositaran 175 llibres i quan aquests estiguin catalogats i s'hagin retornat, es procedirà a realitzar un segon enviament.

Des de la Biblioteca Víctor Balaguer, mentre duri la catalogació a la Biblioteca de Catalunya, es procedirà a la introducció de la descripció manual dels 130 llibres ja classificats als catàlegs digitals de la pròpia Biblioteca Museu Balaguer i al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Per tant, d'aquí a uns mesos tots els exemplars d'aquests segles seran consultables tant des de la pàgina web institucional de la Biblioteca Museu Balaguer com des del Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic.

La biblioteca de Can Papiol conté gairebé sis mil llibres que abasten els segles XVI al XX. Amb aquesta primera intervenció s'aconseguirà que la biblioteca vilanovina, progressivament, entri a formar part del circuït de catàlegs de patrimoni bibliogràfic i, en conseqüència, posi a disposició dels estudiosos noves fonts documentals.

Vilanova i la Geltrú aspira, en breu, oferir un llegat bibliogràfic i documental de primer ordre a partir de les biblioteques Víctor Balaguer, Llegat Joaquim Molas, Masia Cabanyes i Can Papiol. És a dir, convertir-se en referent per a l'estudi i el coneixement.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00