Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2009

Els infants opinen sobre el creixement de la ciutat

Obertura del taller, aquest matí Obertura del taller, aquest matí

Alumnes de 6è prenen part en un taller per tal de generar propostes. L'activitat s'inclou en el procés participatiu de l'Eixample Nord

Una trentena d'alumnes de sisè de primària participen avui en el taller Els infants opinen sobre la ciutat, que té lloc al Centre Cívic Sant Joan. D'aquesta activitat han de sorgir propostes dels nens i nenes sobre com voldrien que es desenvolupés Vilanova i la Geltrú. El taller s'inclou en el procés participatiu sobre el futur de l'Eixample Nord que està promovent l'Ajuntament de la ciutat.

Fer participar els infants en els actes de ciutadania i alhora rebre un punt de vista nou sobre temes que afecten el municipi són els principals objectius del taller que se celebra avui. L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha instat aquest matí els estudiants a treballar concentrats per tal de generar propostes. "A la ciutat hi vivim tots, per això hem de preguntar a tothom, grans, petits, joves... com ha de créixer", ha argumentat. Al taller hi prenen part 30 alumnes d'entre 11 i 12 anys de les escoles Ginesta, Arjau, Canigó, Pia i Santa Teresa de Jesús. L'empresa Gea21, que ja va conduir el procés participatiu d'adults sobre l'Eixample Nord, aplica ara els seus mètodes de treball en el col·lectiu infantil. 

Els nens i nenes hauran de descriure mitjançant la tècnica del dibuix com imaginen una ciutat trista i una ciutat alegre. A partir d'aquesta pràctica s'organitzaran per grups, que hauran de generar propostes de millora de la ciutat sobre temes determinats. Les conclusions que s'extreguin es traslladaran al Consorci de l'Eixample Nord i també es faran arribar a les escoles per treballar-hi a l'aula.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00