Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2012

VNG constitueix la mesa d'educació ferroviària per captar l'oferta formativa reglada en aquest àmbit

La mesa d'educació ferroviària es va constituir ahir al Museu del Ferrocarril      La mesa d'educació ferroviària es va constituir ahir al Museu del Ferrocarril

La mesa compta amb la participació de l'Ajuntament, la Generalitat, RENFE, Museu del Ferrocarril, UPC i l'Institut Lluch i Rafecas

Treballar plegats per fer de Vilanova i la Geltrú ciutat capdavantera en la formació de l'àmbit ferroviari. Amb aquesta voluntat es va constituir, ahir a la tarda a la Biblioteca del Museu del Ferrocarril, la Mesa de l'Educació Ferroviària. La mesa compta amb la participació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Museu del Ferrocarril, RENFE-Integria, Fundació catalana de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, UPC i l'Institut Lluch i Rafecas. Tots els agents implicats van posar sobre la taula la necessitat d'aprofitar l'oportunitat que es presenta a mig i llarg termini d'aconseguir per a la ciutat la Formació Professional del sector ferroviari.

Segons la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Arianda Llorens, "Vilanova i la Geltrú disamb recursos com els tallers de Renfe-Integria; el màster ferroviari de la UPC, el Museu del Ferrocarril i la predisposició de l'Institut Lluch i Rafecas per assolir aquesta formació professional que la Generalitat preveu posar en marxa a partir del curs 2013-2014". Amb aquest context, els representants de la mesa van acordar un calendari de trobades i objectius per fer possible aquest escenari a la ciutat.

Actualment, segons va explicar el responsable dels tallers de RENFE-Integria, ja s'està impartint formació per homologar les diferents certificacions de les persones que treballen en el sector. Els tallers de VNG estan adaptant dues aules per impartir aquesta formació per la qual hauran de passar totes les persones que treballen en aquest sector. Aquest fet obre les portes a demanar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que aposti per Vilanova i la Geltrú com a ciutat de referència on s'imparteix aquest tipus de titulació.

En aquest sentit, tots els agents implicats en aquesta Mesa d'educació ferroviària: Enric Trullols, director de l'EPSEVG; Ignasi Perat, sotsdirector de promoció i Relacions Universitat-Empresa de l'EPSEVG; Susanna Igual, directora de l'institut F.X. Lluch i Rafecas; Llorenç Guarí, cap d'estudis de Cicles Formatius de l'institut F.X. Lluch i Rafecas; Pilar García, directora del Museu del Ferrocarril; Francesc Xavier Balaguer, director de Comunicació i Màrqueting Estratègic de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; José Luis Montón, responsable de Formació d'INTEGRIA i Ariadna Llorens, regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG; van coincidir a afirmar que cal avançar-se i fer valer la situació estratègica de Vilanova i la Geltrú, les infraestructures que disposa i el seu passat històric lligat al desenvolupament del ferrocarril per atraure aquestes titulacions d'FP i de grau mig a la ciutat.

Una de les primeres accions que van decidir els integrants d'aquesta mesa és la redacció d'un manifest signat per tots els agents implicats que doni a conèixer a les administracions superiors la voluntat que té VNG d'ostentar la capitalitat educativa en el sector ferroviari. A més, també es va acordar establir mecanismes de coordinació i col·laboració en l'ús dels espais amb que compten la UPC, els tallers de RENFE-Integralia i l'Institut Lluch i Rafecas. 

Descarrega't la foto


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00