Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/06/2008

VNG acull la clausura del II Congrés Català de Geografia

    La regidora de Cultura, Isabel Pla, dóna la benvinguda als participants al congrés La regidora de Cultura, Isabel Pla, dóna la benvinguda als participants al congrés

Al congrés hi ha participat una cinquantena d'especialistes internacionals en geografia i cartografia.

Dissabte es va celebrar a VNG la clausura del II Congrés Català de Geografia, que s'ha celebrat els dies 29 i 30 a Barcelona, organitzat per la Societat Catalana de Geografia, de l'Institut d'Estudis Catalans.

La Biblioteca Víctor Balaguer va acollir aquesta darrera jornada amb diverses ponències al voltant de El mapa com a llenguatge geogràfic. En aquest sentit la director de la Biblioteca Víctor Balaguer, Montserrat Comas, va obrir la sessió amb una conferència sobre Víctor Balaguer, el personatge i la biblioteca. Amb aquesta ponència, segons ha explicat Montserrat Comas "es pretenia posar de relleu la figura de Balaguer com a constructor i creador de la identificació de la història amb els espais simbòlics catalans". Durant la clausura també van intervenir Anna Mompart i Josep Ferrer, responsables de l'estudi sobre el plànol de l'eixample de Vilanova i la Geltrú de 1876.

Finalment, Carme Muntaner, de la Societat Catalana de Geografia i de la Cartoteca de Catalunya va presentar La col·lecció cartogràfica de la Biblioteca Víctor Balaguer, que va ser qualificada "d'excepcional pel fet d'haver-se format a partir del criteri d'un home d'estat com Víctor Balaguer".

A la darrera sessió del Congrés Català de Geografia hi van participar una cinquantena de persones que van ser rebuts per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Isabel Pla. Els participants, especialistes de geografia i cartografia internacionals van visitar dissabte la Biblioteca Víctor Balaguer i la seva important col·lecció de mapes i plànols.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00