Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/02/2008

Neàpolis, present a la Fira Internacional 'Mobile World Congres'

   Vilanova i la Geltrú participa al congrès a través de Neàpolis Vilanova i la Geltrú participa al congrès a través de Neàpolis

Neàpolis participa en aquest congrés com a membre de la La Xarxa Catalana de Living Labs

L'espai de la tecnologia i les idees, Neàpolis, assisteix aquests dies al Mobile World Congrés, la trobada de professionals de telefonia mòbil més important del món, que se celebra a Barcelona de l'11 al 14 de febrer.

Neàpolis participa en aquest congrés com a membre del CatLab - La Xarxa Catalana de Living Labs, associada a la Xarxa Europea de Living Labs (ENoLL - European Network of Living Labs www.openlivinglabs.eu). Aquesta xarxa internacional busca promoure la innovació mitjançant la implicació dels usuaris en el propi procés d'innovació en entorns reals.

L'estand on hi ha Neàpolis està patrocinat pel govern català, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI). En aquest espai es presenten les propostes de Sant Cugat, Cornellà, Mataró, a més de la Fundació Barcelona Digital i el 22@Barcelona, que junt amb Neàpolis formen aquesta xarxa catalana de Living Labs, liderada per la fundació i2Cat.

Els Living Labs busquen crear espais en la intersecció del sector públic, la recerca, les empreses i els ciutadans, on l'administració, els parcs científics, les incubadores, les universitats, les empreses i comunitats d'usuaris tant professionals com no professionals, contribueixen al procés d'innovació. Un punt clau dels Living Labs és portar l'experimentació fora dels laboratoris a entorns reals. Els Living Labs estan particularment indicats per tecnologies i productes en una fase de pre-mercat, a on hi ha encara moltes opcions de desenvolupament obertes.

En aquests dies del congrés, segons ha declarat el regidor de Societat de la Informació, Tomàs Álvaro "Neàpolis ha cercat i contactat amb diversos professionals, projectes tecnològics i empreses del sector de cara a noves aliances i nous socis que s'incorporin en aquest projecte de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú" .

Actualment, a la ciutat s'estan iniciant els treballs - conjuntament amb les altres ciutats i sota la direcció de la fundació i2Cat - per configurar la metodologia i els criteris que es focalitzaran en el procés d'innovació a la nostra ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00