Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/12/2012

L'Ajuntament promou la cultura, la solidaritat i el comerç local en la campanya de Nadal

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, en roda de premsa aquest matí      El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, en roda de premsa aquest matí

El govern vilanoví no gastarà recursos que es puguin destinar a despesa corrent per fer inversions

L'enllumenat de Nadal i la pista de gel no han costat diners a l'Ajuntament de VNG. En un moment molt delicat per les finances municipals, l'alcaldessa Neus Lloveras i el regidor de Promoció Econòmica Gerard Figueras han volgut aclarir malentesos i han explicat que el govern municipal no es gastarà diners que es puguin destinar a despesa corrent fent inversions.

Neus Lloveras ha explicat que pel 2013 es preveu un dèficit de 4 milions 600 mil euros. Això, sumat al fet que l'Ajuntament deu 9 milions als bancs, fa que algunes inversions, com el recentment aprovat Projecte del Far o el projecte de remodelació del pas sota al via del carrer de la Llibertat, no surtin dels recursos propis. "Totes les inversions que es facin a VNG és a través de subvencions finalistes, que només es poden destinar a aquests projectes concrets, i no pas a despesa corrent". Les subvencions vénen d'altres administracions com la Unió Europea en el cas dels fons FEDER per al far, o de la Generalitat en el cas del PUOSC per a la remodelació del pas sota la via.

En aquesta mateixa línia s'ha programat la campanya de Nadal d'enguany. El regidor de Promoció Econòmica ha volgut destacar que aquest any gira al voltant de tres eixos que s'ha volgut potenciar: la dinamització del comerç, la cultura, i la solidaritat. Precisament per dinamitzar el comerç "l'Ajuntament ha volgut comptar amb el suport de l'entitat ViU Comerç, associació comercial que suma esforços amb l'Ajuntament per refermar la capitalitat comercial de VNG". I és a través de ViU Comerç que es proposa instal·lar una pista de gel a la plaça de la Vila, que no representa un cost per a l'Ajuntament "les despeses van a càrrec de l'empresa que l'explota, els comerços de ViU comerç regalaran tiquets per patinar als seus clients, i l'Ajuntament es fa càrrec del consum energètic, però a canvi reverteix en el regal de tiquets per patinar a tots els escolars de 3r fins a 6è de primària, 3.000 alumnes que podran provar la pista de manera gratuïta".

L'enllumenat de Nadal és un altre exemple de col·laboració, en aquest cas no amb l'empresa privada sinó amb altres administracions, perquè no suposi una despesa a l'Ajuntament. En aquest cas, enguany es compta amb una subvenció finalista de 15 mil euros de la Diputació de Barcelona per instal·lar un enllumenat sostenible amb leds de baix consum, que a més amplien l'àmbit d'ubicació, cobrint el centre comercial, l'eix Francesc Macià, el carrer de l'Aigua i els passeigs Marítim i del Carme.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00