Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/10/2013

La gent gran omple d'activitat la plaça de la Vila

El Dia de la Gent Gran va ser una jornada festiva       El Dia de la Gent Gran va ser una jornada festiva

La primera mostra d'entitats al voltant de l'1 d'octubre ha exposat bona part de la tasca que realitzen durant l'any

La primera Mostra d'Entitats de Gent Gran de Vilanova i la Geltrú, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, va esdevenir tota una festa ahir a la plaça de la Vila. Durant el matí i la tarda les associacions van donar a conèixer la seva activitat habitual, oferint informació, mostrant els treballs realitzats i organitzant tallers, jocs i representacions, i també a través d'un programa especial a Canal Blau ràdio en directe des de la plaça.

Les entitats van donar a conèixer la seva activitatL'objectiu de la mostra va ser atorgar el protagonisme de la commemoració de la jornada a les persones que participen habitualment en el teixit associatiu de la ciutat, segons l'alcaldessa Neus Lloveras. "Des de l'Ajuntament intentem treballar al costat d'aquestes associacions, que abasten una àmplia diversitat d'àmbits d'atenció a les persones grans i que afavoreixen l'envelliment actiu d'un col·lectiu que cada vegada és més nombrós", afirma. Les entitats atenen aspectes com la formació, la promoció de la salut, activitats culturals, col·laboració social, oci, etc. Un altre interès d'aquesta mostra és promoure la coordinació i la col·laboració entre aquestes associacions.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha convidat totes les entitats i casals de gent gran de la ciutat a participar en aquesta primera mostra. Finalment hi van prendre part els Amics de la Gent Gran, l'Associació Cal Pallissa, l'Associació de Gent Gran de la Mar, l'Associació de Gent Gran Esplai "La Caixa", l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran, CCOO sindicalistes jubilats, Compex, la Coral l'Albada de Can Pahissa, el Grup de Dones amb Memòria i també el Consell Comarcal del Garraf.

La mostra va oferir activitats que es van desenvolupar principalment a la plaça de la Vila, però també en altres indrets de la ciutat. Entre d'altres, es van organitzar simultànies d'escacs, jocs de taula, visites a la planta noble de la Casa de la Vila, un taller de confecció d'instruments amb materials reciclats i concursos. Alguns actes paral·lels van ser un taller de cuina al Mercat, una visita a les caves Torrents Carbó i l'exposició Vilanova sota les Bombes, que es pot visitar al Casal Municipal d'Avis de Vilanova. 

Lliurament del premi Andrea NoyaD'altra banda, a la tarda va tenir lloc el lliurament de premis del concurs literari Moments viscuts amb els nostres grans, en memòria d'Andrea Noya, adreçat a joves de 1r de Batxillerat de Vilanova i la Geltrú. El concurs pretén sensibilitzar sobre la importància del paper de les persones grans en la societat, així com de l'interès que transmetin les seves experiències i coneixements a les generacions joves. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va lliurar el premi a la guanyadora, Raquel Sainz de l'Escola Pia. La festa va acabar amb l'actuació de la Vilanova Big Band de l'Escola i Conservatori Municipal de Música. 


Nova aula d'informàtica a CompexDurant el matí l'alcaldessa va assistir a l'inici de curs de l'entitat Compex, que compta amb 1.200 inscrits per a les seves activitats, i que estrena aula d'informàtica.

Àlbum de fotos del Dia de la Gent Gran

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00