Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2012

Vilanova i la Geltrú enllesteix una oficina d'atenció integral a l'emprenedoria

  Neus Lloveras, Miquel Forns i Abigail Garrido,  a l'acte conjunt de Node Garraf                 Neus Lloveras, Miquel Forns i Abigail Garrido, a l'acte conjunt de Node Garraf

L'alcaldessa, Neus Lloveras, exposa al saló Barcelona Meeting Point els avantatges que ofereix la capital del Garraf i afirma que VNG "és una ciutat amable i facilitadora de la creació d'activitat econòmica".

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i els regidors i regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens; Promoció Econòmica, Gerard Figueras i Urbanisme, Joan Giribet, han mantingut aquest matí una intensa ronda de trobades i reunions al clúster d'inversors del saló immobiliari internacional Barcelona Meeting Point (BMP).

La delegació vilanovina, que enguany ha participat al BMP de la mà de l'Agència comarcal Node Garraf, s'ha entrevistat amb el director de Desenvolupament Econòmic de l'Autoritat Metropolitana de Barcelona, Jordi Lahora; amb el president del Cercle Tecnològic de Catalunya, Daniel Marí; el director d'Administracions Públiques de l'empresa INDRA, Jordi Marín i Daniel Marco, director de Promoció Industrial del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat. L'objectiu d'aquestes trobades, segons ha explicat l'alcaldessa Lloveras, "és atraure inversions a Vilanova i la Geltrú en sectors estratègics com les noves tecnologies aprofitant els recursos i infraestructures amb què compta la capital del Garraf". La Universitat i el Centre Tecnològic; Neàpolis; les bones comunicacions per carretera i la infraestructura portuària; la disponibilitat de sòl industrial i naus ja construïdes i el futur desenvolupament de l'Eixample Nord, del qual ja se n'ha acordat el desenvolupament d'un primer sector de 33 hectàrees, converteixen la nostra ciutat en el lloc idoni per implantar nova activitat econòmica. 

BMP2Trobada amb Jordi Lahora, director de Desenvolupament Econòmic de l'AMB


BMP3Reunió amb Daniel Marí, president de Centre Tecnològic de Catalunya

Ciutat facilitadora de noves inversions
Amb l'objectiu de facilitar al màxim els tràmits a l'hora d'implantar una nova activitat econòmica a VNG, l'alcaldessa Neus Lloveras ha anunciat la posada en marxa ben aviat d'una oficina integral d'atenció a les persones emprenedores. Aquesta oficina ha de fer possible que mitjançant una finestreta única empresarial, els emprenedors puguin realitzar tots els tràmits administratius sense haver de passar per diferents estaments i administracions.

Per a l'alcaldessa "és importantíssim que Vilanova i la Geltrú sigui una ciutat amable cap als inversors". En aquest sentit, Neus Lloveras ja ha anunciat que les ordenances que s'estan preparant de cara a l'any vinent continuaran amb la línia iniciada enguany de facilitar la implantació de nova activitat econòmica al municipi.

Acte conjunt de promoció del territori
Amb el títol 'Garraf: Situació estratègica, destí d'inversions' s'ha celebrat aquest migdia un acte públic a la Sala de Premsa del recinte firal del Barcelona Meeting Point amb l'objectiu de donar a conèixer la potencialitat del territori mitjançant els projectes de tres dels sis municipis del Garraf. La primera tinenta d'alcaldia de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; l'alcalde de Sitges, Miquel Forns i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras han parlat sobre la situació estratègica de la comarca i sobretot de les infraestructures i valors afegits amb què compten els seus municipis.

Com a valor afegit, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha posat de manifest el talent que s'hi pot trobar. A més, segons Neus Lloveras "un territori com el nostre que és capaç de treballar conjuntament per atraure noves inversions i generar activitat econòmica dibuixa un futur molt esperançador, malgrat les dificultats del moment actual". L'alcaldessa de la capital del Garraf ha parlat sobre els valors intangibles del territori: "som una de les comarques amb un índex més alt de persones amb formació universitària, tenim una població molt formada i amb molt de talent". També ha destacat l'alcaldessa Lloveras les infraestructures de comunicació, amb el port i la xarxa de carreteres C-16 i C-15 que ens uneixen a Barcelona i cap a la Catalunya interior; les infraestructures tecnològiques, amb el Centre Tecnològic i Neàpolis com a centre especialitzat en les noves tecnologies i més concretament el sector TIC i la telefonia mòbil, seu d'empreses internacionals com Service2media i amb un espai cowork que permet fer treball en xarxa entre les diferents empreses que s'hi ha creat. I finalment, s'ha referit a la disponibilitat de sòl industrial, amb polígons com el de Santa Magdalena ja a punt per iniciar l'activitat, i també del nou sector l'Eixample Nord, on s'hi podrà desenvolupar sòl per a diferents usos, residencial, equipaments (inclou els terrenys destinats al nou hospital de VNG), activitat econòmica (vinculada a l'àmbit sociosanitari) i de serveis. 

Podeu veure l'àlbum fotogràfic del BMP aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00