Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2010

Els alcaldes del Garraf aposten per la unitat de la comarca per sortir de la crisi

Els sis alcaldes dels municipis del Garraf  Xavier Robert, Maria Lluïsa Romero, Josep Antoni Blanco, Jordi Baiget, Joan Ignasi Elena i Joaquim Mas

L'Associació d'Empresaris del Garraf reuneix els màxims responsables dels sis municipis per parlar de promoció de l'activitat econòmica

L'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès ha organitzat una sessió de debat sobre l'activitat econòmica al Garraf amb la participació dels alcaldes d'Olivella, Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú. Els màxims responsables dels municipis de la comarca han centrat les seves explicacions en la nova Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf i en la situació de crisi.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, s'ha mostrat convençut que la comarca és una realitat única, 'que no vivim sols', que 'cal ser més grans i forts per fer sentir la veu del Garraf i tenir aliances estratègiques amb altres territoris de l'arc metropolità, com el Maresme, el Vallès i l'Alt Penedès'. Elena també ha dit que 'com a ciutat, som diversos, no som una sola cosa i les diferents poblacions ens complementem', i ha reiterat la voluntat 'd'anar a la una' i de creure en les possibilitats del territori per tal de generar noves oportunitats.

L'acte formava part del cicle Els dimecres de l'ADEG i ha comptat amb la participació d'una cinquantena de persones representants d'empreses, institucions i mitjans de comunicació del Garraf. El president de l'ADEG, Xavier Cardona, en la presentació ha parlat de l'economia comarcal i l'ha qualificat com 'd'estructura feble', perquè 'un 36% de l'activitat es genera a través del comerç i l'hosteleria, sectors que aporten molt poc valor afegit'. Cardona ha valorat positivament la iniciativa de la creació de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf i ha emplaçat als agents socials a 'unir esforços'.

L'alcalde de Sitges, Jordi Baiget, per la seva banda, ha destacat la importància de tenir projectes. 'Els territoris, si no tenen un projecte clar, tenen difícil competir en un món global i complex'. Josep Antoni Blanco, com alcalde de Sant Pere de Ribes i president del Consell Comarcal del Garraf, ha parlat de 'la voluntat de sumar esforços per afavorir la implantació de noves activitats econòmiques'. L'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, ha explicat que l'economia de la població està basada en les segones residències, i que la seva prioritat es poder fer que el màxim nombre de persones tinguin un treball digne.

Xavier Robert, alcalde de Canyelles ha posat per davant la gestió conjunta i coordinada de les polítiques econòmiques a les localitzacions territorials, i Joaquim Mas, alcalde d'Olivella, ha destacat que un 70% del municipi és sòl protegit i 'aquest actiu l'hem de convertir en motor d'activitat econòmica'.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00