Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2011

Joves de Mérignac visiten VNG

Foto de família al Saló de Plens Foto de família al Saló de Plens

Participen en un intercanvi amb els alumnes de francès dels quatre instituts de la ciutat

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el segon tinent d'alcalde i regidor de Joventut, Agermanaments i Política Lingüística, Tomàs Álvaro, han rebut aquest migdia a l'Ajuntament un grup de 41 estudiants de secundària de Mérignac, alumnes del Collège Bourran, que passen la setmana a la ciutat. Participen en un intercanvi amb joves vilanovins, en el marc del programa municipal d'agermanament entre ambdues poblacions.

Tal com ha afirmat Joan Ignasi Elena, Vilanova i la Geltrú és una ciutat oberta als visitants, "que li agrada aprendre dels altres, créixer i conviure amb ells". L'alcalde ha ressaltat la implicació dels centres educatius, el professorat i els tècnics municipals d'ambdues ciutats que fan possible aquests intercanvis juvenils.

Així mateix, Joan Ignasi Elena s'ha compromès a mantenir en el futur aquestes activitats, argumentant que "té sentit fer-ho, perquè és una relació entre les dues ciutats, entre les persones, no només dels ajuntaments". En aquest sentit ha agraït la tasca desenvolupada pel regidor Tomàs Álvaro en els dotze anys que ha estat al capdavant de la política municipal d'agermanaments.

El regidor de Joventut, Agermanaments i Política Lingüística, que acaba l'etapa com a representant municipal perquè no es presentarà a les properes eleccions, ha manifestat que el fet de rebre els visitants de les ciutats agermanades és una de les coses que trobarà a faltar. El regidor s'ha mostrat "satisfet de la tasca del govern municipal durant aquests anys en la promoció dels agermanaments" i ha animat els joves a gaudir de les activitats que els han preparat.

L'intercanvi s'organitza a propòsit de l'aprenentatge de llengües estrangeres, ja que els joves de Vilanova i la Geltrú que hi prenen part estudien francès al seu institut, mentre que els francesos estudien castellà. Més enllà de la pràctica de l'idioma, l'objectiu és que els nois i noies, d'edats entre 14 i 15 anys, coneguin una manera de viure diferent de la seva, amb altres costums i maneres de fer.

Els visitants van arribar el 4 de febrer i se n'aniran el 12. Durant aquests dies viuen amb les famílies dels seus companys vilanovins, van a classe amb ells i participen en diverses activitats programades conjuntament pels quatre instituts públics que hi prenen part, el Joaquim Mir, el Dolors Mallafré, el Lluch i Rafecas i el Manuel de Cabanyes. Els estudiants de francès dels quatre instituts vilanovins aniran a Mérignac a l'abril. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00