Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2008

VNG va acollir aquest cap de setmana els actes de commemoració del Dia del Medi Ambient

Els cotxes híbrids van centrar  l'atenció de les persones visitants Els cotxes híbrids van centrar l'atenció de les persones visitants

Els vehicles híbrids van destacar en la Fira d'Energies Renovables i Eficiència Energètica de VNG

El lema d'enguany del Dia Mundial del Medi Ambient era 'Deixa l'hàbit! Cap a una economia baixa en carboni', que recordava la necessitat de canvi dels estils de vida, pensaments, polítiques, actuacions i accions diàries per combatre el canvi climàtic.

Els actes van començar dijous amb la inauguració del mural guanyador del II Concurs Artiterra, obra de Paula Delgado. Els actes van continuar divendres, amb la presència de la delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez, que va oferir una xerrada al Centre de Recursos i Informació Ambiental. Martínez va destacar la utilització de les energies renovables per substituir la utilització de combustibles fòssils per produir electricitat (geotermia, les onades, biomassa, eòlica marina, eòlica terrestre, solar o fotovoltaica). Al vespre, a la plaça dels Lledoners, va tenir lloc la projecció de la pel·lícula El viaje del emperador.

Dissabte, la plaça de la Vila va acollir la Fira d'Energies Renovables i Eficiència Energètica, que va comptar amb animació a càrrec del grup Pallassos Perill@sos, amb l'espectacle El professor Ecològic.

Fira d'Energies Renovables i Eficiència Energètica
Dissabte va tenir lloc a la plaça de la Vila la mostra d'empreses dedicades a les energies renovables i a l'estalvi i la eficiència energètica. La jornada va servir per posar en contacte els mateixos instal·ladors i, a la vegada, que la ciutadania conegués les energies renovables per aplicar a la llar o a la industria.

Durant el matí, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, va visitar els diferents estands, acompanyat del regidor d'Hisenda, Albert Sanabra. Per la tarda, va fer la visita la regidora de Medi Ambient, Iolanda Sanchez.

Una de les empreses que va atreure més ciutadans i ciutadanes va ser la que mostrava vehicles híbrids, el Toyota Prius i el Honda Cívic. Aquest dos vehicles van amb un motor elèctric que generalment funciona quan efectuem recorreguts per la ciutat. També es va poder veure una motocicleta de 125 centímetres cúbics que es caracteritza per funcionar amb bateria fins arribar als 35 km/h i a partir d'aquesta velocitat actua el motor d'explosió.

A la Fira es van poder consultar les propostes de diferents instal·ladors i de l'estand de l'Agència Local de l'Energia, amb temes relacionats amb les instal·lacions solar tèrmiques (que aprofiten el sol en forma de calor) i instal·lacions solars fotovoltaiques (l'energia del sol que s'aprofita per generar electricitat).

Com a novetat, també es van poder veure instal·lacions fotovoltaiques integrades a la coberta mitjançant les pròpies teules o el consum de diferents bombetes respecte a d'altres de baix consum.

La mostra també va servir per veure el funcionament de dues bicicletes elèctriques i el funcionament d'una moto totalment elèctrica.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00