Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2013

Calendari dels Mercats de Petit Format el 2013 a Vilanova i la Geltrú

Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Turisme  Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Turisme

Hi haurà activitats tots els diumenges a la rambla de la Pau al voltant del monument a Francesc Macià

En els darrers anys, s'han consolidat uns determinats mercats especialitzats en artesania i brocanteria organitzats per l'Ajuntament amb un calendari concret: els d'artesania durant l'estiu i el Nadal; i el dels brocanters, una vegada al mes. A més, al llarg de 2012 (de març a desembre) es van implementar, el segon cap de setmana de cada mes i a petició d'una associació local, un nou mercat especialitzat en artesania d'elaboració pròpia del qual demanen continuïtat.

Aquest mercats són força valorats, ja que ofereixen als ciutadans i visitants, petits productes manufacturats de qualitat i proximitat, a més de complementar l'oferta comercial de la ciutat i dinamitzar determinats espais de la mateixa

Per aquest motiu s'ha volgut organitzar aquesta oferta al llarg de 2013 amb cinc mercats singulars de petit format al mes, durant cada diumenge, i sempre situats a la rambla de Pau, al voltant de monument a Francesc Macià de les 10 a les 14 h. Tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, "es tracta d'una racionalització de l'espai i establir un calendari fix en els mercats de petit format"

D'aquesta manera, el primer diumenge de mes es farà el Mercat de pintors aficionats on es podran trobar obres d'art de creació pròpia en diferents suports i productes de col·lecció. El mercat anirà a càrrec d'associacions locals com l'Associació Grup de pintors aficionats de VNG i altres associacions de col·leccionistes locals (plaques de cava i punts de llibre)

El segon diumenge de mes es podrà veure el Mercat d'artesania d'elaboració pròpia; i el tercer diumenge de mes el mercat dedicat als brocanters, amb productes que tinguin una antiguitat superior als 25 anys. El quart diumenge de mes es celebrarà el Mercat d'artesania i productes comprats a tercers per a petit regal. Es tracta de productes variats i artesania ètnica no propis. També cal tenir en conte que els mesos amb cinc diumenges - juny, setembre i novembre,dins la Fira – es farà el Mercat de col·leccionisme amateur amb productes variats de col·lecció per a mostrar i intercanviar.

A tot això cal afegir que tenen garantida la seva continuïtat els mercats d'artesania d'Estiu i el de Nadal i Reis. Ambdós tindran dues seccions d'artesania. Una d'elaboració pròpia i una altre comprada a tercers. El mercat d'estiu obrirà al passeig del Carme els caps de setmana - de divendres a diumenge - de juny i juliol i durant tots els dies d'agost de les 18 a les 24 h. El mercat de Nadal i Reis obrirà del 13 de desembre de 2013 al 5 de gener de 2014, això si, tancant els 25 i 26 de desembre i l'1 de gener.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00