Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/02/2012

L'arranjament de dos camins de l'Ortoll es planteja com una millora ambiental i de mobilitat

L'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme, en roda de premsa    L'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme, en roda de premsa

L'actuació habilita un circuit per entrar i sortir de la zona oest de la ciutat per prevenir problemes de circulació a l'estiu i pal·liar situacions d'inseguretat ciutadana

L'Ajuntament preveu invertir 150.000 euros per arranjar dos camins a la zona de l'Ortoll que permetin arribar des de l'avinguda de Cubelles a la zona d'Adarró i viceversa. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va voler deixar clar ahir en roda de premsa que "això no és l'obertura de Zamenhof fins al mar, és només arranjar dos camins ja existents. És una actuació molt respectuosa amb el medi ambient"

La inversió programada consisteix a crear una anella de circulació per evitar col·lapses a l'estiu a la platja, millorar l'accés a l'escola Llebetx i pal·liar situacions d'inseguretat ciutadana existents ara mateix a la zona de l'Ortoll. 

Aquesta actuació neix de la preocupació dels sectors econòmics de la ciutat davant de l'augment de visitants que pot produir l'obertura de la C-15 i "té altres virtuts, -va assegurar el regidor d'Urbanisme, Joan Giribet- com permetre el control més acurat del que està passant a la zona". Giribet va reiterar que "en cap cas és l'inici ni la preparació de la urbanització de l'Ortoll"

El regidor d'Urbanisme també va explicar que la ciutat ha crescut molt en els últims anys per la zona nord-oest, i que la circulació de mar a muntanya en aquesta part fins ara obliga a travessar el passeig de Ribes Roges fins la rambla Arnau de Vilanova o fins el carrer de les Canàries, fins i tot, per fer el recorregut, carregant molt la circulació del centre. 

L'actuació

Esquema dels camins de l'Ortoll
Es tracta de millorar el camí de l'Ortoll, que és el que va des de la rotonda del carrer de Zamenhof fins el camí del Fondo de Sant Gervasi. El camí de l'Ortoll passarà a ser d'un sol sentit, de baixada, millorarà el paviment i tindrà alguns punts d'il·luminació. Aquest camí va a parar al Fondo de Sant Gervasi, el camí paral·lel a la via que arriba a l'Escola Llebetx. Aquest vial també serà d'un sol sentit, en direcció a Cubelles i s'hi farà només alguna millora puntual. 

L'altre camí que s'arranja és el camí de Sant Gervasi, que va des de darrera d'Adarró fins a l'avinguda de Cubelles, davant de l'Aragai. Per aquest vial es podrà fer la circulació en sentit muntanya, ordenant així en forma d'anella la mobilitat de la zona. L'actuació al camí de Sant Gervasi també consistirà a millorar el sòl i posar-hi il·luminació. 

Els accessos a aquesta zona es completaran amb una regulació amb semàfors a l'alçada del pont que creua la via per sota a Aderró, ja que el tram fins l'escola Llebetx serà de doble sentit. Totes les entrades i sortides estaran convenientment senyalitzades. A més a més, l'Ajuntament està negociant amb el propietari del terreny annex a l'escola per tal de poder-hi ubicar a l'estiu una zona d'aparcament de vehicles. 

El regidor d'Urbanisme i l'alcaldessa també van voler remarcar la voluntat d'aquest arranjament d'obrir la zona de l'Ortoll a la població. "Ens dóna la possibilitat que la gent de Vilanova i la Geltrú conegui la zona, pugui tenir-hi millor accés i pugui fer-hi un recorregut", va dir Joan Giribet. Per Neus Lloveras "un paratge d'aquestes característiques, si s'arranja és un impacte positiu"

Plànol de l'Ortoll

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00