Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2011

Comencen les trobades intergeneracionals entre gent gran i infants

Alumnes de l'Arjau amb els avis i àvies de la Casa d'Empara       Alumnes de l'Arjau amb els avis i àvies de la Casa d'Empara

Alumnes de l'Escola l'Arjau han visitat aquesta tarda els avis i àvies de la Casa d'Empara. Aquestes trobades s'emmarquen dins del programa 'Missives entre generacions'

Els nens i nenes de 5è de Primària de l'Escola l'Arjau s'han trobat, aquesta tarda, amb els avis i àvies de la Casa d'Empara en el marc del programa Missives entre generacions de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Aquest programa, que fa set anys que es va posar en marxa, pretén fomentar la relació entre la gent gran i els infants de 4t i 5è d'Educació Primària d'algunes escoles de la ciutat per enriquir així els valors que ajuden a assolir una convivència amb equitat i establir i potenciar vincles de solidaritat i afecte. 

Alumnes de l'Escola Arjau parlant amb els avis i àvies Descarrega't la foto
En aquest sentit, des del passat mes de novembre joves i grans han intercanviat cartes, treballs manuals i fotografies, sobretot en dates assenyalades com són Nadal, Carnaval i Sant Jordi, per coneixes els uns als altres i aprendre coses del passat i del present.

Durant la trobada d'avui, els infants de l'Arjau, que per primera vegada participaven al programa, han agraït les experiències compartides amb els avis i les àvies i els han obsequiat amb la interpretació de tres cançons i d'un mural commemoratiu signat per tots els nens i nenes participants. 

Ball intergeneracional Descarrega't la foto
Posteriorment, dos representants de la gent gran han llegit dos poemes que han emocionat a tots els presents i que han donat pas la realització de diversos balls conjunts entre els avis i àvies i els infants.

L'acte ha comptat amb la presència d'Encarna Grifell, regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència.

Properes trobades
Durant aquest mes de maig es duran a terme tres trobades més entre gent gran i les escoles participants al programa. En aquest sentit, el proper dimarts 17 de maig l'alumnat de l'Escola Ginesta Ginesta visitarà els avis i àvies de la Residència Santa Teresa; el dijous 19 de maig serà el torn dels infants de les escoles Llebetx i Cossetània, que visitaran l'Hospital de Sant Antoni Abat; mentre que el divendres 20 de maig es posarà punt final a les trobades amb la visita dels i les alumnes de l'Escola Pompeu Fabra al Centre Cugat Residencial. 

Descarrega't la foto de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00