Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2010

L'Ajuntament de VNG i Endesa compartiran la cartografia i les dades de les xarxes elèctriques

L'acte ha tingut lloc a la Sala de Comissions    L'acte ha tingut lloc a la Sala de Comissions

La creació d'una base de dades gràfica conjunta permetrà coordinar millor les intervencions d'ambdues parts al municipi

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa Endesa Distribución Eléctrica SLU han signat aquest matí un conveni per elaborar una cartografia conjunta del municipi. Tal com ha explicat el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, es tracta d'acordar "un traspàs d'informació entre ambdues parts", ja que l'administració local disposa la cartografia actual i l'empresa facilita la informació sobre les xarxes elèctriques que passen per la ciutat.

Aquest acord ha de permetre "evitar problemes futurs", segons Xavier Oller, ja que la base cartogràfica contindrà sempre les actualitzacions de la xarxa elèctrica i això es tindrà en compte en el moment de planificar una actuació urbanística o a l'hora d'executar una obra en una via pública. Així mateix, la base cartogràfica facilitarà la tasca de l'Agència Local de l'Energia per desenvolupar estudis sobre les infraestructures energètiques a la ciutat. El conveni ha comptat també amb la presència de Joan Martorell, regidor d'Urbanisme i Planejament. Precisament en aquesta regidoria s'elaboren i actualitzen constantment les dades cartogràfiques municipals.

Per tot això, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha celebrat l'entesa entre ambdues parts, que ha de servir "per poder operar millor" i, en definitiva, per abordar el compromís municipal de "millorar l'eficiència energètica de la ciutat". Joan Ignasi Elena ha aprofitat el marc d'aquest conveni per recordar que l'energia és finita i alhora "imprescindible per al desenvolupament", per això requereix intervenir en la seva gestió. "Aquest fet a vegades suposa costos, infraestructures i sacrificis que s'han d'assumir", ha manifestat l'alcalde. Per part d'Endesa, el director de la zona Llobregat, Jesús M. Crespo, s'ha mostrat convençut que l'acord beneficiarà ambdues parts i que permetrà estalviar costos.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00